Premierul desemnat, Ludovic Orban, afirmă că nu agreează ideea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului, dar anunţă că va folosi acest instrument legislativ pentru a reglementa funcţionarea guvernului şi a structurilor din subordinea executivului, Orban spunând că nu a fost făcută o evaluare a numărului de funcţionari care vor fi afectaţi de restructurări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban spune că nu ia în calcul păstrarea unor demnitari la nivel guvernamental numiţi în funcţii de PSD. Acesta a spus că ministrul care va conduce ministerul va avea posibilitatea să îşi evalueze subalternii

„Din punctul meu de vedere, cred că este nevoie de o schimbare radicală”, a afirmat premierul desemnat, luni, într-o conferinţă de presă.

El nu exclude posibilitatea emiterii de ordonanţe de urgenţă.

„Nu-mi plac ordonanţele de urgenţă, dar vom fi obligaţi să emitem ordonanţe de urgenţă, pentru că este absolut necesar să reglementăm funcţionarea Guvernului, a agenţiilor, a autorităţilor şi a tuturor celorlalte structuri ale administraţiei care se află în subordinea Guvernului. Vom opera cu siguranţă modificări şi în ceea ce priveşte structura altor instituţii şi vom folosi toate prevederile legale pentru a ne asigura că inclusiv funcţionarii publici, mai ales în cadrul ministerelor care suferă modificări, sunt suficient de pregătiţi şi de dispuşi să aplice programul nostru de guvernare”, a mai spus Orban.

Întrebat dcă există o evaluare a numărului de persoane care vor fi afectate, Orban a spus: ”Este prematur să facem o evaluare, dar vom pregăti, în mod evident, în momentul elaborării acului normativ şi o evaluare privind impactul asupra personalului”.

Ludovic Orban susţine că structura Guvernului este „aproape decisă”. El a spus că este „optimist” şi că se înregistrează „câştiguri în fiecare zi” în ceea ce priveşte susţinerea pentru învestirea unui nou guvern.

În ceea ce priveşte solicitarea UDMR de alocare a şase procente din PIB pentru domeniul Educaţiei, premierul desemnat sune că se poate „tinde” către acest procent, dar că „peste noapte nu se poate creşte atât de mult de la un la altul” suma alocată educaţiei.

Ludovic Orban a mai spus că oricine „s-ar hazarda” şi ar face previziuni cu privire la o majorarea a salariului minim „nu ar face altceva decât să comită o greşeală”. Premierul desemnat a precizat că a discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile despre Legea Dialogului social despre care a susţinut că „a fost suspendat aproape total de guvernarea PSD, iar partenerii sociali au fost ignoraţi complet în procesul de elaborare a actelor normative”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.