Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea. Justin Trudeau, premierul Canadei, a felicitat-o pe Bianca Andreescu, transmiţându-i că "a făcut mândră o ţară întreagă". Şi Simona Halep, campioană la Wimbledon în acest an, a felicitat-o pe Bianca Andreescu după victoria jucătoarei în finala US Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Premierul Canadei a felicitat-o pe Bianca Andreescu: Ai făcut o ţară foarte mândră; O stradă din Mississauga va purta numelei jucătoarei
CITEȘTE ȘI Simona Halep a felicitat-o pe Bianca Andreescu: România este foarte mândră de tine

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

În setul al doilea, Serena Williams a făcut 5-5 revenind de la 1-5, însă până la urmă canadianca s-a impus.

Bianca Andreescu s-a aflat la prima finală de grand slam din carieră.

Pure bliss

Let the moment soak in, @Bandreescu_...#USOpen | #WomenWorthWatching pic.twitter.com/pxGAy9AlTx

Pentru sportiva canadiană este al treilea trofeu din carieră şi din acest an, după cele obţinute la Indian Wells şi Toronto.

Williams şi Andreescu s-au întâlnit şi în finala turneului de la Toronto, unde sportiva americană a abandonat.

Andreescu a obţinut un premiu de 3.850.000 de dolari şi 2000 de puncte, iar Williams 1.900.000 de dolari şi 1300 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.