Liderul Pro România Victor Ponta prezintă mesajul pe care ar fi urmat să-l transmită cu ocazia Congresului PSD de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă, care are loc sîmbătă, unde însă nu va mai merge date fiind tensiunile cu Dăncilă şi eşecul discuţiilor privind colaborarea între cele două partide. El le transmite social-democraţilor că trebuie să sprijine un nou guvern şi că este ”o greşeală fatală” să ia decizia în privinţa candidatului la Preşedinţie ”pe baza unor orgolii si planuri personale”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”La sfârşitul lunii iulie am fost invitat la Congresul PSD ( care fusese iniţial programat pe 3 August)-am acceptat, deşi cu anumite rezerve, invitaţia / acum, în mod evident, nu mai este valabilă invitaţia-merită însă că mesajul pe care îl pregătisem să ajungă totuşi la membrii şi simpatizanţii PSD”, explică fostul lider PSD. 
  
 ”Nu mai sunt membru PSD ( pentru că aşa au decis nişte lideri egoişti şi orbi ) şi nici nu voi mai fi ( pentru că sunt liderul unui proiect politic nou în care cred şi cu care mă mândresc)/ nu o să mă dezic şi nu o să mă ruşinez niciodată de trecutul meu alături de dvs-vreau doar să nu repet greşelile din trecut şi să arăt că înţeleg schimbările şi aşteptările societăţii româneşti-şi asta ar trebui să faceţi şi dvs!”, spune el în mesajul pe care susţine că îl pregătise pentru Congresul PSD. 
  
 El mai afirmă că din Ianuarie 2017 şi până azi s-a guvernat rău, cu prea mulţi oameni neprofesionişti-şi asta a distrus legenda stângii care guvernează bine. 
  
 ”Trebuie să sprijiniţi un nou guvern, cu un nou program de guvernare, cu oameni competenţi şi profesionişti, fără clientelă şi nepotism / peticeala şi pansamentele nu sunt deloc suficiente-dorinţa de a-i mulţumi pe toţi liderii locali duce la eşec-lipsa unei adevărate strategii progresiste pentru dezvoltarea României nu poate fi compensată de propagandă şi încăpăţânare / faceţi această schimbare radicală şi veţi avea sprijinul meu”, arăta el. 
  
 Victor Ponta mai intenţiona să le transmită social-democraţilor că este ”o greşeală fatală” să ia decizia în privinţa candidatului la Preşedinţie ”pe baza unor orgolii şi planuri personale”. 
  
 ”Nu ascultaţi falsificatorii de sondaje care mereu ne spun înainte că o să câştigăm şi după ne dau explicaţii că ei nu au spus aşa / înţelegeţi că nu persoana, jocurile, turul 1 sau 2 contează-ci oamenii dispuşi să voteze un candidat de stânga Preşedinte / în 2014 am pierdut alegerile dar au fost 5.264.383 de români care au pus ştampila pe candidatul stângii! Cred că ce trebuie să faceţi dvs, ProRomania, ALDE este să îi căutăm pe aceşti oameni şi să îi convingem să fie din nou alături de un candidat autentic al stângii! Şi dacă îi convingem pe aceştia deja este o mare victorie! Nu contează atât de mult ca acel candidat să fie sprijinit de CEX, de cercul celor care sunt în jurul Puterii sau chiar de către Congres-ci trebuie să aibă sprijinul şi încrederea oamenilor cărora le cerem votul!”, era mesajul său pentru Congres. 
  
 ”Incăpăţânarea şi aroganţa duc la dezbinare şi la izolare / dacă refuzaţi dialogul ce cei care sunt de aceeaşi parte a baricadei ideologice veţi pierde toate alegerile care urmează / un prieten care este membru al CEX- ului dvs îmi spunea că vine mereu la Bucureşti la şedinţă pregătit şi bucuros să se lupte cu Iohannis şi Barna -şi pleacă de la şedinţă derutat şi trist cu indicaţii despre cum să se lupte cu Ponta şi cu Tăriceanu! Cei care promovează dezbinarea şi luptă între oamenii de Stânga sunt cei care ( voit sau inconştient) vor aduce Dreapta la guvernare pentru mulţi ani de acum încolo!”, consideră fostul premier. 
  
 El îi asigură pe cei din PSD de sprijinul său şi al Pro România dacă dacă se se decid să guverneze în următoarele 15 luni ”cum au guvernat Năstase şi Ponta ( sau chiar mai bine)”. 
  
 ”Daca însă nu vreţi să schimbaţi în mod real şi radical ceea ce a fost până în 27 Mai, dacă păstraţi PSD ul şi Guvernarea “Dragnea” fără persoana “Dragnea” , dacă respingeţi cu aroganţă sugestiile şi criticile întemeiate-atunci nu poate exista nicio colaborare şi niciun parteneriat între noi-rămânem adversari politici-vom încerca noi ProRomania să salvăm ce poate fi salvat din Stânga Românească ; dar, cel mai probabil, vom pierde toţi ! Decizia este numai la dvs-şi va aparţine! Sper să alegeţi bine!”, avertiza Ponta. 

La începutul acestei săptămâni, liderul PSD Viorica Dăncilă a afirmat, după ce liderul Pro România Victor Ponta a susţinut că i-ar fi oferit ministere şi ar fi promis că scoate ALDE de la guvernare, că stilul mincinos şi duplicitar al acestuia este unul dintre motivele pentru care ea nu a mai dorit colaborarea. Dăncilă îl califica pe Ponta drept ”un om incapabil să construiască”, care ştie doar să distrugă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.