Europarlamentarul Monica Macovei a declarat luni, în plenul PE, la dezbaterea privind situţi statului de drept în România, Un grup de politicieni corupţi, conduşi de condamnatul Liviu Dragnea, a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ", ea cerând europarlamentarilor să ajute România şi argumentând că tuperea de Europa e coşmarul pe care ţara naostră l-a trăit decenii la rând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, în România, un grup de politicieni corupţi, condus de socialistul Dragnea, care este condamnat definitiv şi are noi procese, a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ: nu respectă programul de guvernare anunţat la alegeri, schimbă legile, şterge infracţiuni, îi subordonează politic pe judecători şi procurori, transformă banii de investiţii în mită electorală. Distrug inima democraţiei pentru ca ei, politicienii corupţi, să scape de justiţie. Soarta a 20 de milioane de oameni stă, până la urmă, în cântar cu salvarea unuia singur?", , a declarat Macovei.

Ea a spus că românii nu sunt un popor inert:

"Ieşim în stradă de peste 2 ani de zile. Suntem gazaţi, suntem bătuţi, suntem împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc sau loviţi cu grenade de mână. Asta nu ne împiedică să ieşim. Drumul nostru este Europa. Asistăm cu disperare la scufundarea ţării lovite de Dragnea, Tăriceanu şi gaşca lor. Eu nu pot să tac. Nu puteţi să ne lăsaţi să sfârşim ca prizonieri ai câtorva sute de politicieni care au în mână pârghiile puterii",a continuat ea.

"Vă cer să ajutaţi România! Pentru că, sub aparenţa democraţiei, România trăieşte astăzi o dictatură criminală şi tragedia golirii ţării. 4 milioane de români au plecat din ţară numai în ultimii ani. Ruperea noastră de Europa este coşmarul pe care istoria noastră l-a trăit decenii la rând. Acesta este ultimul tren pe care îl putem prinde. Vrem în Europa!", a încheiat Monica Macovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.