Sora mai mare a preşedintelui american Donald Trump, judecătoarea Maryanne Trump Barry, s-a retras din activitate, oprind astfel o investigaţie judiciară care urma să stabilească dacă ea a încălcat regulile conduitei judiciare prin evaziune fiscală, conform unor documente din tribunal care nu au fost făcute publice încă, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a informat prima oară privind retragerea lui Barry, susţinând că ea şi-a depus documentele de pensionare în februarie, la 10 zile după ce oficialii au informat că această investigaţie primeşte „întreaga atenţie” a consiliului privind conduita judiciară.

Însă pentru că Barry s-a pensionat, investigaţia a fost oprită automat.

Investigaţia a fost demarată în urma unui articol din New York Times din 2018 care  susţinea că familia Trump a participat la evaziune fiscală pentru a mări moştenirile lui Donald Trump şi a surorii sale.

Avocatul lui Trump, Charles Harder, a declarat că articolul din Times este fals. „Nu a existat nicio evaziune fiscală. Informaţiile pe care îşi bazează articolul sunt extrem de incorecte”, a afirmat el într-un comunicat.

În SUA, după ce un judecător se retrage, sau în cazul lui Brett Kavanaugh, este numit în Curtea Supremă, autorităţile judiciare consideră că nu mai au jurisdicţia necesară pentru a-şi continua investigaţia, o practică criticată pentru că ar putea proteja judecătorii acuzaţi de conduită ilegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.