Majorarea salariului minim va fi discutată în şedinţa de Guvern de vineri şi va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Ea a catalogat drept ”speculaţii nefondate” informaţiile potrivit cărora salariile şi pensiile vor fi îngheţate anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adoptăm acest act având în vedere Ordonanţa de Urgentă prin care am modificat Codul Muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47 la sută, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68 la sută", a spus, vineri, Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a ţinut să sublinieze că salariile din sistemul bugetar "vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament ", precizând că, la construirea bugetului pentru anul viitor, se are în vedere această majorare a salariilor din sistemul public, dar şi a veniturilor pensionarilor.

"Cu alte cuvinte, salariile şi pensiile nu vor şi îngheţate, vor creşte, aceasta pentru că au apărut în spaţiul public anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să ducem în spaţiul public informaţii eronate", a mai spus Dăncilă.

Premierul a catalogat drept "speculaţii nefondate" informaţiile potrivi cărora salariile bugetarilor şi pensiile vor îngheţa de anul viitor şi a adăugat că angajaţii de la stat vor primi şi în următorii doi ani voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.