Preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul PMP, Eugen Tomac, susţin că Liviu Dragnea şi Florin Iordache au fost revocaţi din funcţiile de conducere de la Camera Deputaţilor. ”Majoritatea care a sufocat România doi ani de zile nu mai există”, susţine Dan Barna, în timp ce Eugen Tomac clamează ”cea mai mare victorie a opoziţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este mult mai important, este important din multe puncte de vedere. Primul dintre ele este evident, acela că majoritatea care a sufocat România doi ani de zile nu mai există, au fost aproape două ore în care s-a încercat cu disperare definirea unei majorităţi care s-a dovedit foarte clar că nu mai există. Vor fi desigur antologice în istoria noastră politică imaginile cu Florin Iordache înfipt disperat în scaunul acela şi tremurând precum piftia, dar ceea ce am văzut astăzi este că în momentul în care există o colaborare consistentă şi o mobilizare foarte bună a opoziţiei, există posibilitatea ca această majoritate care sufocă România, această majoritate PSD-ALDE, să fie destructurată. Rezultatul de astăzi perfect legal....”, susţine Dan Barna.

Potrivit acestuia, ”s-a văzut că majoritatea nu mai există”.

”Au fost incapabili să asigure cvorum în final şi au fost incapabili pe toată durate dezbaterilor să admită un vot pe care ştiau că l-ar fi pierdut. (...) Mesajul zile de astăzi care trebuie reţinut de întreaga societate este că democraţia se întoarce în Parlament şi speranţa că această guvernare Liviu Dragnea care, repet a scufundat România doi ani de zile, se apropie cu paşi foarte de sfârşit. Şi în acest context, moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moţiune importantă”, a mai spus Barna.

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a spus că ”este cea mai mare victorie a opoziţiei”.

”Astăzi plenul Camerei Deputaţilor, în mod suveran, i-a revocat din funcţie pe Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Românii trebuie să ştie că PSD nu mai deţine acea majoritate pe care o avea în Parlament şi la ora actuală au fugit pur şi simplu de un vot regulamentar pe care noi l-am propus”, a spus Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, vicepreşedintele Marilen Pintea a supus plenului cele două puncte de pe ordinea de zi.

”La ora actuală Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt foşti lideri ai Camerei Deputaţilor, asa este marea victorie a opoziţiei”, a mai spus Tomac.

Liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie.

”Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor”, a spus Turcan.

În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Votul s-a dat după ce vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a preluat conducerea şedinţei.

Scandalul în Cameră a început după ce Turcan a propus în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.