Schiţe ale scenariului „Vrăjitorul din Oz/ Wizard of Oz” şi alte materiale de arhivă ale filmului din 1939 vor fi scoase la licitaţie în luna decembrie şi ar putea fi vândute pentru aproximativ 1,2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La licitaţia organizată de Profiles in History vor fi scoase la vânzare patru versiuni ale scenariului scris de mână de Noel Langley, scrie Reuters.

Langley, care a murit în 1980, a fost unul dintre cei 12 scenarişti care au lucrat pentru ecranizarea cărţii lui L. Frank Baum, care i-a adus faima actriţei Judy Garland.

Primele trei schiţe originale ale scenariului lui Langley, datate 5 aprilie - 14 mai 1938, vor fi vândute alături de una semnată de Florence Ryerson şi Edgar Allan Woolf şi o alta, tot a lui, din august 1938.

Un număr de 16 fotografii care au suprins efecte speciale, inclusiv secvenţa tornadei care o transportă pe Dorothy din Kansas în tărâmul Oz, vor fi scoase, de asemenea, la licitaţie.

Arhiva va fi vândută de un colecţionar care a dorit să rămână anonim, care a cumpărat-o în urmă cu mai mulţi ani de la colecţionarul Forrest J. Ackerman.

Profiles in History estimează valoarea arhivei la 800.000 - 1,2 milioane de dolari. Loturile vor fi scoase la vânzare în perioada 11 - 14 decembrie.

Langley, Ryerson şi Woolf au fost creditaţi pentru scenariu când filmul a fost lansat în 1939.

„Vrăjitorul din Oz”, premiat cu două trofee Oscar pentru muzică, este unul dintre cele mai importante musicaluri din istoria Hollywood-ului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.