Australianca Ashleigh Barty, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 9, a câştigat, duminică, turneul WTA Elite Trophy de la Zhuhai, după ce a întrecut-o în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, pe chinezoaica Qiang Wang, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 11.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barty, 22 de ani, s-a impus după un meci care a durat o oră şi 21 de minute. Ea a obţinut astfel al treilea succes din carieră, cel mai important, după ce a mai câştigat turneele de la Nottingham, din 2018, şi Kuala Lumpur, din 2017.

Iniţial, Wang nu trecuse de faza grupelor, dar ea a ajuns în semifinale beneficiind de retragerea americancei Madison Keys, din cauza unei acidentări. Qiang Wang va fi pe locul 20 în clasamentul de luni, devenind prima jucătoare chineză ce termină în Top 20 după Li Na, care s-a retras în 2014.

La rândul ei, Barty va urca pe locul 15 WTA după succesul de la Zhuhai. 

WTA Elite Trophy a fost ultimul turneu important din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.