Franţa este pregătită să ajute Coreea de Nord în procesul de dezarmare nucleară, dar Phenianul trebuie să arate mai întâi un angajament serios şi o dorinţă reală în acest sens, a declarat preşedintele francez, Emmanuel Macron, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşteptăm angajamente clare din partea Phenianului pentru a-şi demonstra dorinţa reală de a începe înlăturarea programelor sale nucleare şi balistice”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă alături de omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

„Suntem pregătiţi să ne punem la dispoziţie expertiza şi să jucăm un rol activ dacă procesul de negociere începe”, a adăugat el.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un şi preşedintele american, Donald Trump, au căzut de acord la un summit în iunie în Singapore să lucreze către o dezarmare nucleară a peninsulei coreene. Dar înţelegerea nu a cuprins multe detalii, iar discuţiile nu au făcut progrese semnificative de atunci.

„Avem o expertiză ştiinţifică, tehnică, operaţională care, în contextul dezarmării nucleare, este foarte folositoare şi dorim să o punem la dispoziţie”, a declarat Macron.

Moon a declarat duminică într-un interviu că Kim este sincer în dorinţa sa de a abandona armele nucleare. Vorbind alături de Macron, el a declarat că este esenţial ca ţările din Consiliul de Securitate să asigure Coreea de Nord că „a luat decizia corectă” atunci când a hotărât să renunţe la programul său nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.