Preşedintele Fedraţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, că se aşteaptă ca Federaţia Moldoveană de Fotbal să deschidă o procedură juridică la FIFA în ceea ce îl priveşte pe jucătorul Virgiliu Postolachi, care a primit cetăţenie română şi doreşte să joace pentru naţionala pregătită de Cosmin Contra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primul pas a fost făcut, l-am sprijin să obţină cetăţenia română, acum colegii noştri din Moldova trag de el să joace pentru naţionala lor, astfel încât ne aşteptăm să intrăm într-o procedură din asta, juridică, la nivel de FIFA. Noi vom face tot ce ne stă în putere ca Virgiliu să joace pentru România. El deja a luat o decizie, vrea să joace pentru România, a refuzat să joace pentru Moldova, dar federaţia din Moldova trage în continuare de el şi încearcă să folosească orice posibilitate să joace pentru ei. Ceea ce era necesar era ca Postolachi să-şi ia cetăţenia, al doilea lucru foarte important este ca jucătorul să opteze, el a optat pentru naţionala României, dar acum situaţia nu este atât de clară, fiindcă şi moldovenii insistă să joace pentru ei, dar nici noi nu vrem să renunţăm. Vom face tot ce putem pentru ca el să joace pentru noi”, a declarat, joi, preşedintele FRF.

Fotbalistul echipei PSG Virgiliu Postolachi, născut în Republica Moldova, a devenit, începând de marţi, cetăţean român, a anunţat ambasada României la Paris.

Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naţionalitate moldoveană şi franceză. El a marcat, la 31 iulie, golul prin care formaţia Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.

Federaţia Română de Fotbal a dorit ca Postolachi să obţină cetăţenia pentru a fi convocat la echipele naţionale ale României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.