Conducerea PSD a decis, luni, înfiinţarea în partid a unui grup de urmărire a îndeplinirii programului de guvernare, Marian Oprişan, Nicolae Bădălău, Codrin Ştefănescu, Doina Pană aflându-se printre membrii acestuia. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, care a venit la declaraţii împreună cu premierul Viorica Dăncilă, însă doar preşedintele PSD a făcut o scurtă declaraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestiunea resursei umane din PSD şi analiza periodică a începlinirii programului de guvernare, un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic BPN şi pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. De asemenea, vor informa permanent şi liderii de grup, pentru că vorbim de acţiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum şi cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament în realizarea programului de guvernare”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a precizat şi cine sunt membrii grupului: Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Nicolae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea şi Codrin Ştefănescu.

Ulterior, Doina Pană a declarat că acest grup va face un studiu.
 
Ea a precizat că majoritatea propunerilor legate de acest grup au venit de la Liviu Dragnea şi tot el l-a propus şi pe Nicolae Bădălău în acest grup.
 
”Este pentru prima dată, de la câştigarea alegerilor, când un ministru nu trebuie să gândească el ce are de făcut, în sensul că în programul de guvernare nu scrie generic vom face asta şi ministrul trebuie să gândească cum. În programul de guvernare la noi scrie punctual ce să se facă, şi atunci e simplu, după raportul depus de fiecare ministru la premier, să se vadă ce s-a făcut şi ce nu. Va fi un studiu, nu doar al Guvernului, ci şi al Parlamentului. E un pas uriaş legat de acea conducere mult mai colectivă. Noi avem două nemulţumiri în afară de tot ce a fost şi s-a îngropat din fericire. Întotdeauna noi am fost nemulţumiţi de faptul că s-au luat enorm de multe măsuri de impact, foarte importante, care nu sunt cunoscute. Ori comunicarea miniştrilor, ori... nu ştiu care au fost deficienţele. Şi acest grup de lucru o să facă ceva ca să ajungă la populaţie toate aceste măsuri”, a declarat Doina Pană.

Conducerea PSD s-a întrunit astăzi în şedinţa Biroului Permanent Naţional, fiind prima şedinţă după reuniunea Comitetului Executiv în care s-au discutat nemulţumirile unor lideri ai partidului. Precedenta şedinţă a BPN a avut loc la sfârşitul lunii mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.