Debutul actorului Sean Penn în literatură a primit critici aspre. „Bob Honey Who Just Do Stuff”, lansat marţi, este, în opinia criticilor, slab, iar ei îndeamnă eventualii cititori să nu aibă aşteptări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sean Penn susţine că şi-a încheiat activitatea de actor, însă criticii literari sunt de părere că el nu ar fi trebuit să renunţe niciodată la ocupaţia respectivă.

Intriga romanului lui este centrată pe un vânzător de fose septice care devine asasin. Arma sa letală este un ciocan. Protagonistul poveştii îi trimite o scrisoare de ameninţare chiar preşedintelui (fictiv) Statelor Unite, ceea ce ar putea duce cu gândul la opinia pe care Penn o are faţă de presedinţia Trump.

„Romanul de debut al lui Sean Penn este respingător, pe de-o parte, şi prost pe atât de multe niveluri”, a scris Sian Cain de la The Guardian.

Jeff Giles de la New York Times a descris cartea drept „neamuzantă”, „o ghicitoare prinsă într-o enigmă şi învăluită în nebunie”. În plus, îi lipseşte orice „naraţiune formală”. Deşi Penn face o remarcă subtilă la adresa lui Trump, odată cu afirmaţia „Nu eşti doar un preşedinte care trebuie pus sub acuzare, eşti un bărbat care are nevoie de o intervenţie”, criticul sugerează că romanul a fost categorisit drept satiră pentru a evita ca Serviciile Secrete să intervină.

De la USA Today, Brian Truitt a spus că actorul nu a reuşit nimic decât să lase cititorului să aleagă dintr-un „stil de scriere frustrant”. 

În cronica lui, Mark Athitakis de la The Washington Post îl îndeamnă pe Sean Penn să nu renunţe niciodată la slujba lui. Criticul subliniază că scrierea lui nu demonstrează decât că „mintea îi este plină de fantezii ale unei iubite tinere şi atractive”.

Jonah Goldberg de la National Review spune că nu a citit în ultima perioadă ceva scris mai prost. Totuşi, admite că încercarea lui Sean Penn de a scrie este „curajoasă”. Goldberg îl consideră pe cineast un actor „fantastic”, dar un scriitor nenatural. „Actoria îi vine natural. A încercat să scrie. Sunt convins că a lucrat din greu la roman”.

Claire Fallon de la The Huffington Post nu a avut niciun fel de îngăduinţă pentru cartea lui Sean Penn. A descris-o drept „o porcărie de roman”.

În carte, Sean Penn încearcă să atingă mai multe probleme legat de care şi-a exprimat în trecut părerea, precum mişcarea „#MeToo”, tensiunile dintre poliţie şi persoanele de culoare şi preşedinţia lui Trump. Fallon demonstrează că demersul lui Penn a fost un eşec, pentru că, între altele, se referă la femei ca „obiecte ale ridicolului”.

Ea a încheiat sfătuind editorii ca în cazul în care Matt Damon ori, „Doamne fereşte”, Alec Baldwin are un roman în minte să spună „Nu”.

Sean Penn, născut pe 17 august 1960, este actor şi regizor american, cunoscut, de asemenea, pe plan internaţional pentru implicarea sa în diverse cauze sociale şi umanitare. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Sean Penn a câştigat de două ori premiul Oscar, graţie rolurilor principale interpretate în filmele „Misterele Fluviului/ Mystic River” (2003) şi „Milk - Preţul curajului/ Milk” (2008). A fost desmenat cel mai bun actor la Berlinala pentru „Dead Man Walking” (1995), iar la Festivalul de la Cannes pentru „She's So Lovely” (1997). La Festivalul de Film de la Veneţia a fost premiat pentru rolul din „21 Grams” (2003). A jucat în peste 65 de filme şi a regizat 12 scurt şi lungmetraje şi videoclipuri. A primit trofee onorifice César (2015) şi Donostia (San Sebastian, 2003).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.