Parchetul General extinde urmărirea penală în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de pedofilie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului şi să stabilească dacă Eugen Stan a fost ajutat în vreun fel pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Public anunţă vineri că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au decis să extindă urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, fiind verificat modul în care au fost făcute cercetări de către Poliţia Sector 5, Secţia 18 în cazul unei agresiuni sexuale din decembrie 2016, săvârşite de către agentul de Poliţie Rutieră acuzat de pedofilie, Eugen Stan. Procurorii urmează să stabilească dacă poliţistul a fost ajutat în vreun fel pentru a nu fi tras la răspundere.

Mihai Tudose - care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat” şi ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Capitalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.