Airbus Helicopters a finalizat recent, în Baza Aeriană Pápa din Ungaria, un test balistic al sistemului de armament HForce amplasat pe un elicopter H145M. Sistemul testat a inclus arme (FN Herstal HMP400), rachete neghidate (Thales FZ231) şi tunuri (Nexter NC621), precum şi un sistem de ochire electro-optică de la Wescam (MX15) şi al unei căşti cu afişaj la nivelul ochilor pilotului de la Thales (Scorpion). Planificarea şi executarea testelor s-a realizat în baza unui calendar strict.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta este o etapă importantă pentru certificarea HForce pe H145M planificată pentru sfârşitul anului 2018", a declarat Axel Humpert, şeful programului H145. "Rezultatele pozitive ale acestui prim test balistic se datorează cooperării foarte bune între toate părţile implicate, în special cu Ministerul ungar al Apărării".

Etapele următoare din calendarul certificării HForce pe H145M constau în testarea rachetelor ghidate cu laser, ce va avea loc în Suedia până la sfârşitul anului, precum şi în executarea unor trageri de luptă în condiţii reale, ce vor avea loc în vara anului 2018.

HForce este un sistem de arme inovatoare, integrate, care poate fi uşor montat ("plug and play") pe versiunile militare ale elicopterelor Airbus, cum ar fi H125M, H145M şi H225M, destinat operaţiunilor militare complexe, în cadrul cărora flexibilitatea armamentului este un criteriu definitoriu. Acesta este conceput pentru a satisface cerinţele agenţiilor de apărare care caută capabilităţi uşoare de atac sau care să vină în completarea flotelor existente de elicoptere de atac. Între timp, certificarea sistemului de bază HForce este programată să aibă loc la sfârşitul anului 2017, pe baza unei campanii extinse de testare în zbor efectuate pe o platformă H225M.

H145M este un elicopter militar derivat din H145, testat în condiţii reale de luptă, beneficiind de un raport putere-masă optim, toate acestea făcându-l cel mai bun din clasa sa în ceea ce priveşte misiunile de evacuare medicală (EMS) şi misiunile de poliţie. Prima livrare a lui H145 a avut loc în 2014. Până în prezent, întreaga flotă H145 a înregistrat peste 80.000 de ore de zbor. Cu o greutate maximă de decolare de 3,7 tone, H145M este un elicopter de atac uşor şi agil. Se potriveşte perfect cerinţelor Forţelor Speciale, poate fi folosit pentru o gamă largă de activităţi, inclusiv misiuni de recunoaştere, stingerea incendiilor la sol, misiuni antitanc, escortă, transportul tactic, MEDEVAC şi CASEVAC. Clienţii H145M includ Germania - care a primit, în iunie, al 15-lea şi ultimul elicopter H145M LUH SOF la timp şi cu încadrare în bugetul stabilit - precum şi Republica Serbia şi Regatul Thailandei.

Accesati acest link pentru a vedea inregistrarea video.

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi serviciilor conexe. În 2016, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a angajat o forţă de muncă de aproximativ 134.000 de oameni. Airbus oferă cea mai completă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la mai mult de 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, liderul european în ceea ce priveşte elicopterele cisternă, cele de luptă, transport şi alte misiuni, precum şi compania spaţială numărul unu din Europa şi a doua din lume, după cifra de afaceri. În ceea ce priveşte elicopterele, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare de la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.