Justiţia elveţiană a anunţat, joi, că a deschis o procedură penală care îi vizează pe fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, şi pe directorul BeIN Media Group, Nasser al-Khaleifi, care este şi preşedintele clubului Paris Saint-Germain. Ancheta este referitoare la drepturile media pentru patru turnee finale ale Cupei Mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valcke este suspectat că a acceptat avantaje din partea unui om de afaceri în atribuirea drepturilor media în anumite ţări pentru ediţiile din 2018, 2022, 2026 şi 2030, şi din partea lui Al-Khelaifi pentru ediţiile din 2026 şi 2030.

Ancheta autoriţilor elveţiene a început în luna martie. Suspiciunile în cazul lui Valcke, Al-Khelaifi şi al omului de afaceri al cărui nume nu este menţionat sunt de corupţie, concurenţă neloială, escrocherie, gestiune neloială şi fals.

Nicio persoană nu este în arest preventiv în acest caz şi prezumţia de nevinovăţie prevalează în cazul tuturor celor implicaţi, se subliniază în comunicatul autorităţilor elveţiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.