Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, consideră România drept un exemplu pentru contribuţia pe care o aduce în cadrul NATO, spunând că este un stat esenţial în misiunile NATO din Kosovo şi Afganistan, precum şi pentru apărarea balistică a organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Terestru, prezenţa noastră se coagulează în jurul Brigăzii Multinaţionale din Craiova, pe care o conduce România. (...) În spaţiul aerian, Canada şi Italia se alătură eforturilor României şi Bulgariei de a menţine spaţiul aerian NATO în siguranţă, iar în Marea Neagră suntem prezenţi cu mai multe nave şi mai multe exerciţii navale. Împreună, aceste măsuri transmit un mesaj clar: NATO este o organizaţie puternică şi unită”, a declarat Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, organizată la Palatul Cotroceni.

Secretarul General al NATO a afirmat că România este un stat important pentru apărarea balistică a organizaţiei, precum şi pentru misiunile pe care le are NATO în Kosovo şi Afganistan.

„România este esenţială pentru apărarea balistică a organizaţiei noastre, la care NATO rămâne deplin angajat. Iar România este esenţială şi în misiunile noastre din Kosovo şi Afganistan. (...) Este important să menţinem acest curs în Afganistan, astfel încât această ţară să nu mai devină vreodată un sanctuar pentru terorişti”, a mai spus Stoltenberg.

El a mulţumit României pentru contribuţia adusă în misiuni şi la apărarea cibernetică, pentru găzduirea Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, precum şi pentru alocarea a două procente din PIB la bugetul pentru apărare, nivel ce urmează să se menţină pe următorii 10 ani.

„România este un exemplu, contribuind la Alianţă cu capacităţile de care avem nevoie, precum şi la împărţirea mai echitabilă a responsabilităţilor”, a conchis Stoltenberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.