Édouard Philippe a fost însărcinat luni de către Emmanuel Macron să formeze un nou Guvern, a cărui alcătuire urmează să fie anunţată până miercuri la ora locală 18.00 (19.00, ora României), a anunţat Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a ”prezentat demisia Guvernului său” şefului statului, ”care a acceptat-o”, după care l-a numit din nou pe Philippe şef al Guvernului şi l-a însărcinat să formeze o nouă echipă, a adăugat aceeaşi sursă.

Demisia Guvernului în exerciţiu a avut loc ”conform tradiţiei republicane, la o zi după alegerile legislative”, a precizat Élysée într-un comunicat.

Premierul a remis-o şefului statului, care l-a primit anterior pe ministrul Coeziunii teritoriale Richard Ferrand..

Vizat de o anchetă preliminară a Parchetului din Brest, acesta a acceptat, la cererea şefului statului, să părăseacă Guvernul şi să candideze pentru şefia grupului La République en marche (LREM) din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.