Numele bărbatului plasat în arest preventiv ca fiind presupusul autor al atacului terorist de la moscheea din Finsbury Park este Darren Osborne, în vârstă de 47 de ani, originar din Cardiff, în Ţara Galilor, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost arestat  ca suspect de comiterea, pregătirea sau instigarea la terorism, inclusiv crimă şi tentativă de omor după ce o dubă a intrat într-o mulţime de pietoni în apropierea unei moschei în nordul Londrei, a anunţat poliţia capitalei britanice, relatează The Associated Press.

El a fost reţinut după ce ar fi intrat cu o dubă în credincioşi musulmani care ieşeau dintr-o moschee din nordul Londrei.

Bărbatul, care se află în arest preventiv la o secţie de poliţie în sudul Londrei, a fost reţinut ca suspect de tentativă de omor. Poliţia metropolitană a anunţat într-un comunicat că bărbatul a fost reţinut de către membri ai publicului la locul atacului, luni, lângă moschee.

Autorităţile au anunţat, de asemenea, că o percheziţie are loc într-o zonă rezidenţială la Cardiff, în Ţara Galilor.

Incidentul ”este tratat ca un incident terorist şi este anchetat de Comandamentul de luptă împotriva terorismului”, a anunţat subcomisarul adjunct Neil Basu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.