Radio România Muzical sărbătoreşte 20 ani de la înfiinţare printr-un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, pe 16 martie, de la ora 19.00, la sala Cerchez a Muzeul Naţional Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul ”Bach to basics”, semnat de Alexandru Tomescu, a obţinut în cadrul unui proiect organizat de Radio România Muzical, prin vot popular, titlul de “Disc de muzică clasică al anului 2016”. Albumul a strâns un număr record de 5.546 voturi unice.

În seara de zilei de 16 martie, Alexandru Tomescu va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, lucrări pentru vioară solo de Bach, repertoriul inclus şi pe “Discul de muzică clasică al anului 2016”. La finalul recitalului, violonistul va oferi autografe.

Biletele pentru recitalul din 16 martie, sunt disponibile în reţeaua www.eventim.ro. Accesul la Muzeul Naţional Cotroceni este permis, începând cu ora 18.00, la intrarea aflată vizavi de Grădina Botanică, în baza unui act de identitate.

Înregistrarea recitalului va fi difuzată la Radio România Muzical sâmbătă, 25 martie, de la ora 10.30.

Radio România Muzical a început să emită în 24 martie 1997, în Bucureşti. În ultimii 20 ani, s-a impus ca un reper al calităţii în peisajul media şi cultural; a rămas, de asemenea, unicul post de radio românesc clasic, jazz & more. 24 ore pe zi, Radio România Muzical promovează marile valori ale creaţiei româneşti şi universale, în interpretări de marcă, româneşti şi străine. Radio România Muzical este unicul post de radio unde pot fi ascultate, de exemplu, creaţiile lui George Enescu, Paul Constantinescu, Mihail Jora sau înregistrări realizate de Radu Lupu, Dan Grigore, Dinu Lipatti, Ion Voicu, Sergiu Celibidache.

Radio România Muzical transmite în direct şi înregistrează cele mai importante evenimente muzicale româneşti: de la Festivalul internaţional George Enescu, la Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român, dedicată tinerilor muzicieni.

Radio România Muzical este organizator al unor evenimente aparte în peisajul cultural românesc: de la Festivalul “Dinu Lipatti” din 1999, unde printre protagonişti a figurat celebra pianistă Elisabeth Leonskaja, la “Zilele Lipatti” din 2010 şi stagiunile de concerte organizate în 2014 şi 2015 la Muzeul Naţional Cotroceni.

Din 2010, Radio România Muzical a organizat pentru prima dată proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale. Astăzi, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este unul dintre principalele proiecte culturale Radio România, desfăşurat pe două paliere: în spaţii neconvenţionale (mall-uri, hipermarketuri, librării, muzee, sedii de firme, magazine de mobilă şi bricolaj) şi în şcoli.

În 2013, Radio România Muzical a organizat prima ediţie a proiectului “Votează discul de muzică clasică al anului”. Interpreţii discurilor câştigătoare din ultimii 4 ani sunt: violoncelista Laura Buruiană şi pianistul Ferenc Vizi (2013), pianista Alina Azario (2014), pianista Raluca Ştirbăţ (2015), violonistul Alexandru Tomescu (2016).

Radio România Muzical poate fi ascultat în prezent pe două frecvenţe: 104.8 FM (Bucureşti) şi 97.6 FM (frecvenţă regională), ca şi pe stream-ul live de pe site-ul www.romania-muzical.ro şi prin aplicaţiile IOS şi Android. Pe site-ul www.romania-muzical.ro sunt disponibile o arhivă audio extinsă de emisiuni, cronici, interviuri, ştiri, alte 7 stream-uri on demand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.