Scriitoarea britanică JK Rowling a răspuns cu ironie şi umor internauţilor care au ameninţat-o pe Twitter că vor arde cărţile din seria ”Harry Potter” în urma criticilor formulate de cunoscuta romancieră la adresa preşedintelui american Donald Trump, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitoarea britanică a redistribuit pe fluxul de ştiri de pe contul ei de Twitter numeroase mesaje în care a criticat decretul antiimigraţie semnat recent de preşedintele american Donald Trump.

Unii dintre admiratorii remancierii s-au supărat foarte tare din cauza acelor mesaje şi foarte mulţi dintre ei i-au trimis scriitoarei britanice mesaje în care au spus că i-au ars cărţile sau intenţionează să le ardă. Unul dintre internauţii i-a sugerat romancierei ”ar trebui să se ţină departe de politică”.

Însă JK Rowling a fost pe măsura detractorilor ei şi a publicat o serie de răspunsuri ironice şi amuzante.

După ce un internaut de pe Twitter a scris că republicanii ar trebui ”să ardă cărţile şi filmele «Harry Potter»”, cunoscuta scriitoare i-a răspuns astfel: ”Ei bine, fumul emanat de DVD-uri ar putea fi toxic şi eu oricum ţi-am luat banii, aşadar, chiar te rog, adu-mi o brichetă”.

Un alt internaut a spus: ”Tocmai am ars toate cărţile cu Harry Potter, după ce am fost fan al acestei francize timp de 17 ani”.

Reacţia scriitoarei JK Rowling nu s-a lăsat prea mult timp aşteptată: ”Cred că este adevărat ce se spune: poţi să ghidezi o fată spre cărţi despre ascensiunea şi prăbuşirea unui autocrat, dar tot nu poţi să o faci să gândească”.

Apoi, scriitoarea a glumit spunând că se simte din nou ca în anii 1990, când romanele ei din seria ”Harry Potter” au început să fie publicate - şi arse în public de un grup de adversari ai ”vrăjitoriei”.

”Eşti o femeie de succes, dar întreaga ta carieră se bazează pe poveşti despre un tocilar care transformă oamenii în broaşte. Ţine-te departe de politică!”, i-a scris un alt internaut.

JK Rowling a răspuns astfel: ”În-Ţările-Libere-Oricine-Poate-Să-Vorbească-Despre-Politică”.

”Încearcă să citeşti pe silabe cu voce tare sau roagă un cititor fluent să te ajute”, a adăugat scriitoare.

Nu este pentru prima dată când cititorii au ars sau au ameninţat că vor arde cărţile scrise de JK Rowling.

La sfârşitul anilor 1990, la puţin timp după ce primele două romane din seria ”Harry Potter” au fost publicate, unii dintre cititori s-au declarat îngrijoraţi despre referirile la magie şi la forţele supranaturale din acele volume, considerând că acele referiri sunt contrare învăţăturilor din Biblie.

Un morman de volume din seria ”Harry Potter” au fost arse în public în New Mexico în decembrie 2001 de un grup religios ai cărui membri au spus că tânărul personaj Harry Potter era ”diavolul”.

Un predicator din statul americane Maine a marcat lansarea romanului ”Harry Potter and the Chamber of Secrets” organizând o petrecere publică în care a distrus, pagină cu pagină, copii ale romanelor din această franciză literară.

Scriitoarea JK Rowling îşi foloseşte contul de Twitter pentru a comunica în mod direct cu admiratorii ei. Tot pe Twitter a anunţat în decembrie 2016 că a început să lucreze la două noi proiecte, unul sub pseudonim - Robert Galbraith -, celălalt sub numele ei real.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”, o franciză literară care include şapte volume traduse în 67 de limbi şi vândute în peste 450 de milioane de exemplare. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.