Samsung ar putea renunţa definitiv la brandul ”Note”, ca urmare a imensului scandal al smartphone-urilor care iau foc,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de pierderile financiare pe care renunţarea la un flagship le va aduce, Samsung are şi o mare problemă de imagine, principala victimă fiind chiar brandul Note, cel sub care au fost vândute până acum phablet-urile Samsung.

Coreenii, conform unor surse apropiate companiei, au realizat un sondaj legat de încrederea în brandul Note, după scandalul exploziilor. Rezultatul sondajului a fost că mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că brandul Note are acum o conotaţie negativă şi că nu ar mai lua în calcul cumpărarea unui alt model.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Drept urmare, este logic ca Samsung să caute un înlocuitor. În fond, nu este nimic anormal în forma de capitalism actuală ca o problemă care a pus în pericol viaţa oamenilor să se rezolve cu un joc de imagine.

Pe de altă parte, Samsung nu va renunţa şi la brandul principal al diviziei sale de smartphone-uri. Galaxy este un brand prea puternic la acest moment şi nu a fost afectat de scandal în aceeaşi măsură ca ”Note”.

În ceea ce priveşte brandul pe care Samsung îl va folosi ca înlocuitor pentru răposatul Note, o supoziţie educată ar fi S-Pen, brand pe care Samsung l-a mai folosit coroborat cu telefoane mari care folosesc Stylus, cum a fost până acum cazul seriei Note. 

Compania Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a anunţat marţi că opreşte definitiv producţia modelului Galaxy Note 7, din cauza unor noi probleme de calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.