Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a votat, sâmbătă, în unanimitate, mai multe modificări la Statut, printre cele mai importante modificări fiind abrogarea articolului care prevede conducerea cu copreşedinţi şi împuternicirea lui Daniel Buda să semneze listele pentru alegerile parlamentare în locul lui Vasile Blaga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt trei categorii de modificări la Statut. Sunt câteva clarificări de natură tehnică la capitolul membri de partid. Sunt articole de statut care sunt ajustate în aşa fel încât punctele să corespundă realităţii de astăzi”, a spus secretar general al PNL, Ilie Bolojan. 

Potrivit acestuia, Articolul 154 din Statut care prevede structurile naţionale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura naţională va fi dintr-un preşedinte, iar articolul care prevede că cei doi copreşedinţi sunt foştii preşedinţi a PNL şi PDL se abrogă.

Un articol care prevede modalitatea depunerii listelor de candidaţi pentru parlamentare a fost de asemenea modificat.

Ilie Bolojan a mai supus la vot o decizie a Biroului Politic Naţional prin care Daniel Buda este împuternicit să semnze listele pentru paelamentare în locul lui Vasile Blaga. 

De acum înainte listele vor fi semnate de preşedintele partidului şi de un prim-vicepreşedinte împuternicit de fostul PDL.

”În unanimitate au fost aprobate modificările. Vă supun votului o decizie a BPN aşa cum a fost ea aprobată. Ca să validăm decizia 149 din 9 octombrie prin care domnul Daniel Buda e împuternicit să semneze listele pentru parlamentare în urma deciziei demisiei domnului Blaga”, a mai spus Bolojan. 

Atât modifcările la Statut, cât şi mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.