Evenimentul ”Arte în Bucureşti” propune publicului mai multe intervenţii urbane de tip flashmob, spectacole şi group creativity în Amzei Market Makers, Parcul Drumul Taberei, Sun Plaza, Combinatul Fondului Plastic, în perioada 13 septembrie - 10 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschiderea va avea loc pe 13 septembrie, la ora 18.00, la Amzei Market Makers, informează organizatorii, Uniunea Artiştilor Plastici (UAP). 

Premisa generală a acestui proiect este aceea că Bucureştiul este un spaţiu cultural segregat şi haotic, cu un ţesut urban eterogen, în care lipsa unei infrastructuri funcţionale (mijloace de transport în comun, locuri de parcare) limitează accesul la cultură publicului situat în zonele limitrofe.

Curatorul general al evenimentelor va fi Mădălina Mirea, care a ales trei linii în care să încadreze lucrările - memoria oraşului, oglinzi retrovizoare, oraşul ascuns. 

Proiectul are două mize importante, cea de intervenţie socială şi cea educativă, ediţia din acest an ţintind să fie un reper în dezvoltarea direcţiilor viitoare de acţiune culturală.

Anul acesta, evenimentul aduce în plus şi o nouă relaţionare cu vizitatorul căruia i se oferă prin intermediul platformei de story telling izi.Travel accesul online la toate lucrările expuse în galeriile participante, precum şi audioghidaje pentru fiecare dintre ele.

În program vor fi proiecte educaţionale, unul de tip flashmob, pe 24 septembrie, de la ora 17.00, în Parcul Moghioroş. Va fi un workshop de gravură şi graffiti cu şablon, coordonat de Anca Boeriu şi Ana Negoiţă. Pe 25 septembrie, la ora 12.00, la Combinatul Fondului Plastic, va avea loc un workshop coordonat de Ileana Ştefănescu şi Anca Boeriu.

Şcolarii şi liceenii vor putea participa într-un tur ghidat realizat de Ana Negoiţă, pe 27 septembrie, la ora 12.00, la Combinatul Fondului Plastic.

Galerii şi spaţii participante sunt Amzei Market Makers, Centrul Artelor Vizuale - CAV, Galeria Orizont, Combinatul Fondului Plastic - Galeria Tipografia, Galeria Simeza, Ordinul Arhitecţilor din România, Casa Filipescu Cesianu - Lapidarium, Şcoala Gimnazială de Arte Nr. 5.

Evenimentul face parte din conceptul ”Oraşul In-vizibil”, care are menirea să susţină candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.