Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, că Primăria Sectorului 1 alocă 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Bucureşti, lucrările urmând să înceapă săptămâna viitoare şi să fie finalizate în luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Tudorache a precizat, după ce a vizitat, vineri, Spitalul de Arşi, că Primăria Sectorului 1 va aloca 250.000 de euro fără TVA pentru renovarea celor cinci camere ale secţiei de terapie intensivă şi a băii din aceeaşi secţie.

"Vor fi bloc de climatizare, pereţi de inox, cu uşi glisante din inox, de săptămâna viitoare începem lucrările", a spus Tudorache. Primarul Sectorului 1 a adăugat că managerul interimar al spitalului ar dori ca lucrările să fie gata în 45 de zile, dar primăria şi-a luat o marjă de două luni.

"Să sperăm că vom rezolva până pe 15 septembrie, nu ţine numai de noi. Este o intervenţie radicală şi nu am făcut-o până acum pentru că trebuia să fie închisă sectia de arşi", a mai spus Tudorache. El a precizat că sălile de operaţie au fost deja reparate, tot de către Primăria Sectorului 1.

"Noi, primăria, puteam să facem aceste camere din 2014, dar nu au vrut dânşii (conducerea spitalului, n.r.) să le închidă pentru că e singurul spital de arşi din ţară şi e greu să închizi în aceste condiţii", a declarat Tudorache. El a spus că, după lucrări, secţia ATI va arăta "ca în Occident".

În legătură cu firma care va executa lucrările de renovare, Tudorache a răspuns: "Este treaba Primăriei Sectorului 1, noi avem finanţarea, vor fi făcute licitaţii şi este o firmă care a mai lucrat în spital în 2014, deci cunoaşte. Acei pereţi de inox sunt comandaţi în străinătate, este o anumită procedură şi nu orice firmă poate face asta. Este vorba de un contract-cadru şi automat intrăm pe acel contract-cadru, care este din 2014".

Edilul a mai spus că nu ar fi corect ca Primăria să construiască un spital de arşi de la zero, fiind vorba de un spital naţional, dar nu a exclus o colaborare cu Ministerul Sănătăţii în acest sens.

"Nu ar fi corect ca Primăria Sectorului 1 să construiască de la zero un spital naţional. Noi putem construi spitale care sunt ale Primăriei Capitalei, care sunt ale sectorului, dar este vorba de un spital naţional şi ar trebui ca Ministerul Sănătăţii să se implice. E adevărat că putem să îi sprijinim, dar eu, faţă de locuitorii Sectorului 1, trebuie să dau socoteala pentru banii cheltuiţi. Suntem singura administraţie din România, în afară de Primăria Capitalei, care avem patru spitale naţionale în administrare (Spitalul Floreasca, Spitalul de Oftalmologie, Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi Spitalul de Arşi - n.r.), nicio administraţie din ţară nu mai are aşa ceva", a mai spus Dan Tudorache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.