Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, joi, constituirea unui comandament pentru plăţi, condus de prim-vicepreşedinte instituţiei, Cornel Coca Constantinescu, care va urmări efectuarea plăţilor aferente despăgubirilor dosarelor de daună rămase de la fosta companie de asigurări Astra, intrată în faliment, şi a recomandat încheierea plăţilor până la finalul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine după ce compania de asigurări Astra a intrat în mod oficial în faliment, o decizie definitivă în acest sens a Curţii de Apel Bucureşti fiind emisă în 28 aprilie.

Creditorii Astra au la dispoziţie 90 de zile pentru a depune cereri de plată la Fondul de Garntare a Asiguraţilor (FGA) aferente despăgubirilor în cazul Astra, termen care curge de la data pronunţării definitive a falimentului de către instanţă.

"Consiliul ASF a luat notă de informarea privind activitatea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în gestionarea falimentului Astra şi a recomandat alocarea resurselor necesare şi efectuarea plăţilor în cazul tuturor dosarelor complete până la sfârşitul acestui an. Consiliul a decis constituirea unui Comandament condus de dl. Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedinte ASF,  pentru urmărirea efectuării plăţilor", a precizat ASF, într-un comunicat de presă.

Marţi, FGA a început plata despăgubirilor în cazul Astra, achitând deja aproape 1,3 milioane lei pentru 248 de dosare. Plăţile urmează să continue pentru dosarele aprobate, în condiţiile în care au fost deja girate 4.171 de dosare cu o sumă de plată de 16,1 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.