Vestea că Apple va renunţa la procesoarele Intel şi că va alimenta laptopurile şi desktop-urile cu modele proprii a stârnit reacţii puternice în lumea tehnologiei. Pe de o parte, acest pas indică şi mai mult peformanţa pe care Apple se poate baza, pe de alta ridică nişte semne de întrebare legate de noile funcţii şi tehnologii pe care le putem vedea în generaţiile următoare. Exemplele de mai jos sunt doar speculaţii, aşa că te invităm să le tratezi cu scepticism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Face ID

Autentificarea prin recunoaştere facială a fost prezentată în 2017, odată cu apariţia iPhone X. De atunci, comunitatea de fani, dar şi presa au speculat cu privire la transferarea acestei tehnologii şi în gama de calculatoare Apple. Ce-i drept, compania a integrat Face ID în modelele iPad Pro din 2018.

Există totuşi un motiv pentru care Apple nu a făcut până acum acest pas. Standardele de securitate ale celor de la Apple sunt extrem de ridicate, iar procesoarele Intel nu au reuşit să treacă de barem. Pentru a putea permite plăţile prin Apple Pay pe laptopurile şi desktopurile sale, Apple a creat un co-procesor de securitate (T2).

Odată cu trecerea la noile procesoare Apple, Face ID are toate condiţiile pentru a-şi face apariţia în următorul MacBook Air.

Un webcam mai bun

Odată cu Face ID, fanii se aşteaptă şi la un webcam mai bun. Cei care au folosit un Mac de generaţie mai nouă ştiu că webcamul are o calitate deloc convingătoare, fiind mult mai avantajos să îţi foloseşti telefonul în timpul convorbirilor cu colegii, prietenii sau familia. Mai mult, vânzările de camere foto şi plăci de captură video au devenit mai mari.

În acest moment poate că ţi se pare amuzant că menţionăm banalul webcam în lista de tehnologii ale viitorului MacBook Air. Ca să nu zici că nu te-am avertizat, aşteaptă-te ca cei care testează următoarea generaţie să ridice în slăvi calitatea video a camerei.

Thunderbolt 4

Unul dintre cele mai mari semne de întrebare cu privire la viitoarele generaţii ţine de echiparea lor cu standardul Thunderbolt. Acesta a fost creat de Intel în parteneriat cu Apple, iar renunţarea la procesoarele celor dintâi a creat nelinişte. Din fericire, laptopurile şi desktop-urile Apple vor include conectivitate Thunderbolt, chiar şi cea mai nouă versiune.

Pentru cei care ţin cont de viteză, Thunderbolt 4 nu va fi mai rapid decât generaţia anterioară. Cu toate acestea, noul standard va transforma dispozitivele care îl folosesc în soluţii mult mai flexibile. De exemplu, dock-urile atât de populare printre utilizatorii de MacBook Air sau Retina şi MacBook Pro vor putea include acum 4 port-uri Thunderbolt 4. Cu Thunderbolt 3, acest lucru nu era posibil.

Un alt lucru pe care îl putem vedea este apariţia Thunderbolt 4 şi pe viitoarele modele de iPad Pro.

O nouă tastatură de tip Butterfly

„Butterfly” nu a fost un moment bun pentru Apple. Modelul de tastatură a fost prezentat în 2015, odată cu lansarea MacBook-ului cu un singur port USB-C. Din acel moment, toate laptopurile nou lansate au inclus noua tastatură.

Deşi Apple a promis o stabilitate îmbunătăţită şi, per total, o experienţă de scriere mult mai bună, „Butterfly” a generat foarte multe nemulţumiri. Cea mai frecventă a ţinut de fiabilitate. Reparaţia era o bătaie de cap, întrucât trebuia să schimbi întreaga tastatură, iar costurile ajungeau până la cer. De atunci, Apple a îmbunătăţit tastatura şi a inclus noile generaţii de laptopuri (până în 2019) într-un program ce permite înlocuirea gratuită a acesteia timp de 4 ani.

La mijlocul anului 2020, niciun Apple laptop nu mai dispune de acest tip de tastatură, compania alegând să revină la mecanismul „Scissor”. Cu toate astea, câteva zvonuri ne spun că Apple lucrează în secret la o nouă versiune „Butterfly”, care ar onora promisiunile pe care Apple le-a făcut tocmai în 2015: o experienţă de tastare mult mai bună, într-o construcţie foarte subţire.

Sincer, nu ştim cine şi-ar dori o astfel de tastatură, întrucât modelele actuale sunt exact ce trebuie pentru fiecare utilizator de MacBook.

Tu ce tehnologii aştepţi să vezi în viitoarele MacBook Air şi MacBook Pro?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.