Deputatul PSD Gabriel Zetea a precizat că ar vrea ca şeful Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu să accepte invitaţia Parlamentului de a veni să explice de ce nu a propus măsuri concrete înainte ca 80% din piaţa RCA să fie deţinut de companii care ulterior dau faliment. Social-democratul a adăugat că refuzul acestuia de a veni în Legislativ este „un act de aroganţă extremă”, iar dacă Chiriţoiu nu vine la următorul termen în Parlament, atunci PSD va propune revocarea lui din funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Şeful Consiliului Concurenţei nu poate sfida românii! Parlamentul poate propune demiterea prin vot a lui Bogdan Chiriţoiu! Dacă şeful Consiliul Concurenţei nu se va prezenta nici la următorul termen impus de Parlament, PSD va propune demiterea acestuia prin vot! Refuzul constant al şefului Consiliului Concurenţei de a veni în faţa Parlamentului pentru a răspunde la întrebările legitime pe care românii vor să i le adreseze prin intermediul parlamentarilor este un act de aroganţă extremă. Aş vrea ca Bogdan Chiriţoiu să nu fie viteaz doar în interviurile pe care le acordă mass-media şi unde găseşte vina în «hibele din lege» şi să accepte invitaţia pe care Parlamentul i-a făcut-o pentru a ne explica de ce nu a propus măsuri concrete înainte ca 80% din piaţa RCA din România să fie deţinută de companii care ulterior dau faliment”, a scris Gabriel Zetea, miercuri pe Facebook.
 
El a adăugat că este foarte grav faptul că toate cele patru mari firme de asigurare care au falimentat în ultimii ani şi şi destabilizat piaţa RCA au ajuns la colaps în mandatul său.
 
„Consiliul Concurenţei a tolerat nepermis o politică de dumping care a permis companiei Astra Asigurări dar şi societăţilor Carpatica, City Insurance şi Euroins să deţină o foarte mare parte din piaţa de asigurări într-un timp extrem de scurt, iar falimentele dezastruoase care au urmat au aruncat în aer preţul noilor poliţe pe care românii trebuie să le achite. Tot în mandatul lui Bogdan Chiriţoiu piaţa carburanţilor a explodat nepermis şi doar intervenţia rapidă a Guvernului a readus preţurile la limite suportabile. Un alt eşec înregistrat de şeful Consiliului Concurenţei îl regăsim pe piata lemnului, unde avem o poziţie de monopol la achiziţiile de masă lemnoasă. Pentru că nimeni nu poate să îşi bată joc de români fără să dea socoteală”, a completat deputatul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.