Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian îi cere explicaţii primarului din Iaşi, Mihai Chirica, în legătură cu un banner având un mesaj critic la adresa Guvernului, instalat de mai multe zile în Piaţa Unirii. Bannerul are mesajul: "Moldova s-a săturat de hoţi! Jos Guvernul!", iar Vosganian îi solicită lui Chirica să comunice în baza cărei autorizaţii "şade" acest banner în centrul oraşului şi pe numele cărui reprezentant al Moldovei a fost emisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Varujan Vosganian, care este şi lider ALDE Iaşi, a scris pe Facebook că, în cursul dimineţii de joi, un poliţist local păzea un banner instalat în centrul municipiului, iar în momentul în care a observat că este fotografiat, poliţistul a părăsit zona.

Bannerul, pus pe un gard în Piaţa Unirii din Iaşi, are înscris mesajul: "Moldova s-a săturat de hoţi! Jos Guvernul!".

"Stimate domnule primar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica. Salutăm, pe această cale, modul în care încurajaţi exprimarea publică a convingerilor ieşenilor, dovadă acest banner care stă de o săptămână în Piaţa Unirii din Iaşi, păzit de poliţia locală (deşi trebuie să vă mărturisesc că, atunci când a observat că este fotografiat - joi 6 septembrie a.c., ora 8,15 - poliţistul a şters-o, cu maşină cu tot)", afirmă Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE adaugă, pe un ton ironic, că "pentru a umple lacunele poliţiei locale", reprezentanţii ALDE au disponibilitatea să se alăture celor care păzesc bannerul.

Totodată, Vosganian îi cere primarului Mihai Chirica să comunice în baza cărei autorizaţii "şade" acest banner în centrul oraşului şi pe numele cărui reprezentant al Moldovei a fost emisă autorizaţia.

Bannerul care conţine mesajul critic la adresa Guvernului a fost confecţionat la Iaşi înaintea mitingului de la Bucureşti din 10 august, de către mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile. Aceştia l-au afişat şi la protestul din Piaţa Victoriei, iar după ce s-au întors la Iaşi l-au montat pe un gard din Piaţa Unirii din centrul oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.