Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Prima News, duminică, despre rotaţia premierilor, în luna mai, că se va face cu certitudine, pentru că sunt partide care se ţin de cuvânt şi ce scrie în protocol se va face!. În privinţa renegocierii acestui protocol, el a arătat că preşedintele PNL a spus că liberalii ”respectă protocolul aşa cum este”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MInistrul Energiei a fost întrebat dacă se va face rotativa guvernamentală în luna mai. 

”Se va face cu certitudine, suntem partide care se ţin de cuvânt, scrie în protocol, se va face”, a spus Virgil Popescu, precizând că Ministerul Energiei nu este în acele patru ministere pereche care s-ar schimba.

Despre o renegociere a protocolului, el a spus: ”Eu cred că toţi am văzut declaraţiile preşedintelui notru, premierul Nicolae Ciucă, respectăm protocolul aşa cum este”.

Virgil Popescu a mai afirmat, despre rămânerea sa în viitorul guvern, că ”orice ministru îşi doreşte să continue proiectele”. 

”Eu nu am ajuns aici ministru că sunt eu frumos, deştept, am ajuns cu o susţinere a partidului. În interiorul partidului nu s-a discutat în acest moment despre niciun ministru, despre niciun minister, cu privire la noul guvern, dar sigur că îmi doresc să continui proiectele”, a arătat el. 

În privinţa programului de guvernare, Virgil Popescu a subliniat că se lucrează pe acest program de guvernare.

”Avem un program de guvernare pe care lucrăm şi care a fost asumat până ân 2024, sigur că trebuie ajustat, se lucrează destul de bine în comisiile din interiorul PNL, pe toate domeniille, la ajustarea programului”, a afirmat el. 

Despre ce va face preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după rotativă, Popescu a declarat că nu a discutat cu preşedintele PNL.  ”Funcţia de preşedinte al Senatului este extrem de importantă în statul român,  este decizia dânsului până la urmă”, a adăugat Virgil Popescu. 

Despre tandemul premier-preşedinte între PNL şi PSD, Popescu a spus: ”În politică este evident că se zice ”never say never” nu s-a discutat în interiorul PNL despre acest aspect, despre candidaturile în vitoarele alegeri, comune, sau separat, este foarte complica la europarlamentare, unde avem familii politice diferite”. 

Virgil Popescu a caracterizat şi relaţia cu PSD la guvernare, spunând că este ”o relaţie care a fost benefică pentru România”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.