Un cunoscut membru PSD Iaşi, fost lider al filialei municipale, îl acuză pe preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa că manifestă "aere de mic dictator", după ce le-ar fi interzis membrilor PSD să nu participe la festivitatea organizată de liberalul Costel Alexe, cu prilejul aniversării a 30 de funcţionare a Consiliului Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Blăjuţ, fost preşedinte executiv al organizaţiei municipale PSD Iaşi, a scris miercuri pe Facebook că a încălcat embargoul impus de liderul filialei judeţene PSD, Maricel Popa la adresa membrilor partidului şi a participat la reuniunea Consiliului Judeţean Iaşi la aniversarea a 30 de ani de existenţă a instituţiei.

"(Maricel Popa – n.r.) A interzis colegilor mei din PSD să meargă la CJ Iaşi, la aniversarea de 30 de ani. Motivul este unul pueril: a vrut să-i arate lui Costel, că încă nu i-a trecut supărarea de acum doi ani, când acesta i-a suflat jucăria (scaunul de şef al judeţului). Cu aere de mic dictator, acesta a servit primarilor noştri un fonfleu, pe care eu personal nu l-am înghiţit, adică a pus o şedinţă de bilanţ la partid fix peste şedinţa aniversară de la Casa Pătrată. Eu am încălcat embargoul şi m-am dus! Oare ce o să păţesc?", a afirmat Viorel Blăjuţ.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Reprezentantul PSD consideră că este un moment în care "cu toţii trebuia să credibilizăm această instituţie şi în final să omagiem Iaşul".

"La aniversarea de 30 de ani, la Consiliul Judeţean au venit ambasadori, toată elita urbei noastre şi invitaţi speciali. Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan a binecuvântat adunarea, garda veche a instituţiei a dat onorul, iar cei cărora le pasă de Iaşi şi se pot implica au răspuns prezent. Un astfel de moment festiv nu se ratează, iar boicotul nu-şi are rostul, fiindcă e vorba de Iaşi, iar ieşenii vor în astfel de momente să vadă o clasă politică unită şi dispusă, măcar la nivel de discurs, să mute munţii din loc", a mai declarat Viorel Blăjuţ, membru PSD.

La gala aniversară organizată marţi după-amiază de actuala conducere a Consiliului Judeţean au participat aproximativ 400 de persoane.

Au fost prezenţi şi doi deputaţi PSD, Vasile Cîtea şi Marius Ostaficiuc, dar şi deputata USR Cosette Chichirău, în schimb a lipsit primarul Mihai Chirica, membru PNL.

Cu o zi în urmă, liderul PSD Iaşi Maricel Popa acuza că actuala conducere a Consiliului Judeţean organizează o "petrecere faraonică", cu sute de invitaţi, liderii social-democraţi anunţând că PSD Iaşi va boicota evenimentul şi nu va gira "grandomania" lui Costel Alexe.

Consilierii judeţeni au alocat pentru acest eveniment suma de 176.000 de lei, reprezentanţii PSD şi USR nefiind de acord cu suma propusă. Masa oficială a consumat o treime din fonduri, adică 60.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.