Viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu a fost demis din funcţie, după ce prefectul judeţului a semnat vineri ordinul de încetare a mandatului său de consilier local, în urma excluderii din PSD. Harabagiu anunţă că va contesta în instanţă decizia Prefecturii, considerând că instituţia a căzut într-o capcană întinsă de şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a anunţat vineri că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local deţinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşiului.

Măsura a fost luată în urma unei solicitări a filialei ieşene a PSD către prefectură, după excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid.

Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016. Totodată, consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iaşiului, social-democraţii deţinând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului de Iaşi, susţinând că Instituţia Prefectului a căzut într-o ”capcană”.

”Şeful PSD Iaşi (Maricel Popa – n.r.) nu cunoaşte legea, iar Instituţia Prefectului a căzut în capcană. Voi demonstra mai multe în instanţă”, a spus Gabriel Harabagiu.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, dar şI viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu au fost excluşI pe 9 februarie din PSD, decizia fiind luată în şedinţa biroului Permanent Judeţean.

Conducerea filialei le-a reproşat celor doi că au atacat în mod repetat partidul.

Primarul Mihai Chirica a avut mai multe ieşiri critice la adresa conducerii PSD, acuzându-l pe Liviu Dragnea că a instaurat dictatura în partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.