Vicepreşedintele PSD Victor Negrescu a declarat, joi, că viitorul premier pe care îl va propune partidul trebuie să fie un om cu capacitate enormă de muncă, un om care comunică bine cu partidul, o imagine europeană, un pro-atlantist convins, cineva cu viziune, dar mai ales o persoană cu multă energie şi putere de muncă. Negrescu consideră că dacă miercuri se punea problema excluderii lui Sorin Grindeanu din partid votul ar fi fost “covârşitor pentru excludere” deoarece membrii CExN au interpretat "foarte rău discursurile lui Sorin Grindeanu şi mai ales modul în care a plecat din sală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul Victor Negrescu a spus, pentru News.ro, că PSD are nevoie ca premier de un om "cu capacitate enormă de muncă, un om care comunică bine cu partidul, o imagine europeană, un pro-atlantist convins”.

"Ne trebuie un om cu capacitate enormă de muncă, un om care comunică bine cu partidul, o imagine europeană, un pro-atlantist convins, cineva cu viziune, dar mai ales o persoană cu multă energie şi putere de muncă. Viitorul premier va avea sarcina dificilă să remedieze această problemă de comunicare şi trebuie să se pună pe treabă din prima zi. Din păcate, nu va beneficia de o perioadă de acomodare”, a afirmat Victor Negrescu.

Întrebat dacă Sorin Grindeanu ar trebui exclus din partid, Negrescu a răspuns că dacă miercuri se punea această problemă votul ar fi fost "covârşitor pentru excludere” deoarece membrii CExN  au interpretat "foarte rău discursurile lui Sorin Grindeanu şi mai ales modul în care a plecat din sală”.

"Oamenii din partid mă cunosc că sunt un democrat convins şi ştiu că prin prisma faptul că am fost şi eu aproape de o astfel de decizie în trecut sunt relativ precaut. Vreau să menţionez însă că dacă se vota în Comitetul Executiv de ieri (miercuri - n.r.) această propunere cred că era un vot covârşitor pentru excludere pentru că lumea a interpretat foarte rău discursurile lui Sorin Grindeanu şi mai ales modul în care a plecat din sală. Şi astăzi a atacat direct CEX-ul PSD. Pentru cei care nu cunosc, din această structură fac parte toate organizaţiile judeţene ale PSD, toţi liderii importanţi ai partidului. Cei din CEX nu depind de nimeni, şi-au câştigat singuri funcţiile, fiind aleşi pe plan local, fiind aleşi în diferite demnităţi publice, iar dacă au ceva de spus -​ spun aceste lucruri chiar dacă poate nu sunt pe placul conducerii. Aceşti colegi din CEX au condus partidul la victorie, aceşti colegi au făcut guvernarea posibilă şi ei sunt cei care îşi ajută membrii şi aleşii locali din teritoriu atunci când au nevoie” a spus Negrescu.

Victor Negrescu a adăugat că este nevoie de “o simbioză între guvern şi partid” care nu mai funcţiona de mult timp.

"Nu ne dorim doar să guvernăm ci simţim că ​trebuie să facem ceva cu mult peste toate guvernele precedente iar pentru asta avem nevoie de o echipă, de o simbioză între guvern şi partid. Or, această relaţie s-a rupt de ceva timp şi s-a adâncit din ce în ce mai mult. Nu este vorba de a căuta vinovaţi, este pur şi simplu un fapt la care trebuie să găsim răspunsuri. Primul răspuns a fost o analiză, ulterior unii colegi s-au agitat şi a devenit o remaniere şi în final lucrurile au mers prea departe şi s-a ajuns la acest punct. PSD şi ALDE au majoritatea în Parlament şi vor uza de toate procedurile legale pentru a pune în aplicare acest program politic. Nu este despre persoane,​ ci despre termenele asumate în program”, a mai spus Victor Negrescu.

Întrebat şi dacă PSD ia în calcul o moţiune de cenzură, Negresu a răspuns că legal aceasta ar părea “singura soluţie validă” în situaţia actuală.

"Legal, pare a fi singura soluţie validă. Teoretic, nu dă bine să dăm jos un premier PSD cu un vot dat de PSD şi vom clarifica acest lucru probabil astăzi. Cel mai important este să venim cu noua propunere de premier cât mai repede pentru a da oamenilor un orizont de aşteptare, de a le oferi posibilitatea să înţeleagă alternativa şi să fie convinşi că avem o viziune pentru România”, a conchis Victor Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.