Vicepreşedintele PNL Dan Vâlceanu a anunţat luni că liberalii vor organiza dezbateri publice la nivel naţional şi judeţean pe tema proiectului de lege a pensiilor anunţat de Ministerul Muncii, spunând că Olguţa Vasilescu face parte din categoria ”siniştri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL a decis constituirea unei echipe care să vină cu o viziune, cu un punct de vedere al liberalilor cu privire la Legea pensiilor. Eu coordonez această echipă (…) Acum totul a culminat cu declaraţia doamnei ministru că dânsa se apucă să facă o nouă lege a pensiilor. Păi gândiţi-vă că după tot ce a făcut, numai anunţul că Olguţa Vasilescu face ea o lege a pensiilor te ia cu frisoane (…) Dacă până acum s-a pus problema de miniştri, deja Olguţa Vasilescu face parte din categoria ”siniştri”, după ce a luat decizia de a tăia pensiile unor oameni care au muncit din greu şi care au rămas fără un drept al lor doar printr-o chichiţă pe care au gândit-o la Ministerul Muncii”, a declarat vicepreşedintele PNL Dan Vâlceanu la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

El a explicat că dezbaterea publică va implica asociaţiile de pensionari, firmele care gestionează Pilonul II de pensii şi toţi actorii care ar putea fi afectaţi de proiectul de lege a pensiilor anunţat de Ministerul Muncii.

”PNL susţine principiul contributivităţii. Principiul contributivităţii să fie cel care primează în sistemul de pensii din România. Pe de altă parte, susţinem întărirea Pilonului II de pensii şi a Pilonului III. Nu sunt de acord sub nicio formă cu acest atac la Pilonul II de pensii care, practic, generează o scădere a pensiilor viitorilor pensionari”, a adăugat Vâlceanu. 

  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.