USR a solicitat miercuri Guvernului să nu plătească salariile angajaţilor MapN din banii alocaţi pentru investiţii şi înzestrarea Armatei şi atrage atenţia asupra faptului că România este la cel mai jos nivel al investiţiilor din ultimii zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mesajul pe care USR îl transmite este unul foarte clar: vrem sã ne asigurãm şi cerem Guvernului sã nu transfere cei 2% pentru investiţii şi înzestrarea Armatei la salarii, un pericol care a fost anunţat încã de la legea bugetului şi de care am fost asiguraţi în mod repetat cã nu se va întâmpla. Iatã cã vedem cã tocmai în acest pas suntem, cã prin rectificarea, care fãrã îndoiala va urma, şi înţeleg cã în aceste zile tocmai se discutã, existã riscul sã fie mutaţi aceşti 2% pentru care România s-a angajat”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament.

El a atras atenţia şi asupra faptului că, prin rectificarea bugetară care urmează, există pericolul ca banii pentru investiţii să fie, din nou, tăiaţi.

”În prezent, în acest an, România este la cel mai jos nivel al investiţiilor de zece ani. Deci, din 2007, de la aderare, nu a fost niciodatã o perioadã mai sãracã în investiţii publice decât cea din aceastã perioadă, ceea ce aratã o incredibilã de slabã capacitate a Guvernului şi incompetenţa de a duce România spre dezvoltare. Suntem într-un film extrapopulist, care nu face decât sã ne tragã înapoi şi sã adânceascã o gaurã care a apãrut în bugetul naţional şi în bugetul unui minister”, a mai spus Dan Barna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.