Reprezentanţii USR au sesizat Curtea de Conturi, Garda Naţională de Mediu, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru a verifica cum au fost concesionate terenuri în Delta Dunării, în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvenţii europene legate de firme apropiate familiei baronului PSD Paul Stănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În timp ce locuitorii din Delta Dunării sunt uitaţi de autoritaţi şi nu există infrastructură pentru cele mai esenţiale nevoi, cum ar fi nevoia de asistenţă medicală, apropiaţii baronului PSD Paul Stănescu inventează, cu ajutorul ministrului Agriculturii, Florin Barbu, noi scheme pentru a beneficia de subvenţii de pe urma Deltei. Ca deputat USR de Tulcea, consider că este esenţial să asigurăm transparenţa şi legalitatea în administrarea resurselor naturale, drept pentru care am sesizat autorităţile competente în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvenţiile pe care le-au cerut firmele apropiaţilor baronului PSD. Aştept cu interes rezultatele anchetelor şi voi lupta în continuare atât pentru integritate, cât şi pentru protejarea mediului în regiunea noastră”, a declarat deputatul USR Eugen Terente, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

USR solicită instituţiilor abilitate să verifice legalitatea contractelor de concesiune aflate în desfăşurare în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, încheiate pentru valorificarea resurselor regenerabile, precum şi pentru realizarea de obiective de investiţii în zonele valorificabile economic.

În paralel, USR continuă demersurile parlamentare pentru a anula modificările legislative adoptate de PSD şi PNL, cu dedicaţie, prin care suprafeţele de apă pe care se cultivă stuf au devenit pajişti şi, implicit, pot atrage subvenţii europene de milioane de euro, mai spune sursa citată.

Proiectul depus de USR în acest sens a fost deblocat, luni, la insistenţele noastre şi va ajunge la vot în plenul Senatului, ca primă Cameră sesizată.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Florin Barbu, a dispus o anchetă a Corpului de control în vederea verificării legalităţii acordării subvenţiilor pentru terenuri din Delta Dunării, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenţii. Ministrul Agriculturii a solicitat ca din echipa de control să facă parte şi inspectori Antifraudă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.