La două săptămâni de la reluarea cursurilor şi de când transportatorii au avertizat că elevii din aproape jumătate din judeţele ţării nu vor beneficia de transport gratuit din cauza Guvernului PSD-PNL, Marcel Ciolacu nu are soluţii pentru rezolvarea problemei, acuză reprezantanţii USR. Ştirile cu elevi navetişti lăsaţi în staţii pentru că nu au bani de bilet nu sunt de interes pentru premierul PSD. În schimb, în şedinţa de Guvern de, joi, a fost prioritate transportul gratuit pentru angajaţii din primării, mai spun aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru o familie din mediul rural cu doi copii navetişti, un angajat cu salariul minim şi un adult care se ocupă de gospodărie, cel puţin o treime din venituri s-au dus, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, pe transportul copiilor. Acolo unde a fost posibil să ai o treime din venituri pentru transport, pentru că familia trebuie şi să se hrănească şi să se încălzească. Şi asta la familiile cu un angajat cu normă întreagă, dar sunt copii care stau cu bunicii şi se bazează pe pensia lor mică. Premierul Ciolacu nu este, însă, deloc afectat de copiii care nu ajung la şcoală şi face prioritate din decontarea navetei angajaţilor din primării, beneficiu nou creat, anul trecut, tot de PSD şi PNL”, a declarat deputata USR Oana Ţoiu, membră în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, conform comunicatului de presă al USR.

Guvernul PSD-PNL a avansat cifra de 30.000 de elevi care, deşi legea educaţiei şi dreptul lor la educaţie le-o garanta, nu au avut naveta plătită din septembrie până acum şi nu o au nici astăzi. Cu siguranţă sunt mult mai mulţi, dacă ne uităm la cifrele transportatorilor şi la faptul că, pentru anul şcolar trecut, erau estimaţi ca beneficiari de navetă, la nivelul întregii ţări, aproape 198.000 de copii.

„Zeci de mii de elevi trebuie să meargă la şcoală pe banii lor, zeci de transportatori din toată ţara sunt în pragul falimentului după ce guvernarea PSD-PNL le-a dat o nouă ţeapă şi nu le-a decontat banii pentru gratuitatea oferită elevilor. În tot acest timp, ce credeţi că face Ciolacu? Credeţi că se ocupă de rezolvarea urgentă a problemelor românilor? Nu. Rezolvă decontarea transportului pentru angajaţii din primării, de care vor să se folosească din plin în acest an electoral. Bani tot pentru specialii lor şi mai puţin pentru nevoile românilor ajunşi la capătul răbdării”, a precizat Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit sursei citate.

USR reiterează solicitarea către premierul Ciolacu să rezolve, de urgenţă, problema transportului pentru elevi. Să înceteze să-şi mai bată joc de copii şi de părinţi, să taie de la speciali şi privilegii, nu de la naveta elevilor!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.