oaliţia comasată PSD-PNL continuă să îşi neglijeze responsabilităţile faţă de locuitorii Capitalei, respingând pentru a treia oară consecutiv bugetul propus pentru Bucureşti, au transmis reprezentanţii USR Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La fel ca la celelalte şedinţe de buget, doar consilierii generali PMP şi USR au susţinut bugetul Capitalei, au mai arătat reprezentanţii USR Bucureşti, în comunicatul de presă. Pentru adoptarea proiectului de buget este nevoie de susţinerea a 28 dintre cei 54 de consilieri în funcţie. Au fost 17 voturi „pentru”, 23 de abţineri şi un vot „împotrivă”.

Concluzia deciziei Coaliţiei PSD-PNL: fondurile destinate spitalelor, iluminatului public şi alte proiecte importante rămân blocate, amplificând această criză.

„Este alarmant faptul că această coaliţie PSD-PNL refuză să se angajeze în dialog şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă oraşul nostru. Acest comportament afectează direct capacitatea Primăriei Generale de a implementa proiecte şi politici esenţiale pentru Bucureşti şi bucureşteni”, declară Vlad Voiculescu, preşedinte USR Bucureşti, conform sursei citate.

„M-am întâlnit cu instituţiile cu bugete mai mari, cum e Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB, cea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea", a spus Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

USR Bucureşti îşi reafirmă angajamentul în lupta pentru transparenţă, eficienţă şi bună guvernare în interesul tuturor bucureştenilor. Facem din nou apel la toate părţile implicate să depăşească interesele politice şi să se concentreze asupra rezolvării problemelor reale ale Bucureştiului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit din nou să voteze bugetul Capitalei pe 2024. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut la începutul şedinţei ca grupurile politice să spună dacă există un consens pentru a trece bugetul Capitalei.

Nicuşor Dan a mai afirmat că s-a întâlnit cu grupul PNL, care i-a transmis că îşi păstrează condiţia ca cele două subvenţii, împreună să aibă 3 miliarde de lei, cât a fost execuţia pe 2023. ”M-am întâlnit cu instituţiile cu bugete mai mari, cum e Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB, cea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea”, a mai arătat Nicuşor Dan. .

El a spus că grupul PSD nu a răspuns la invitaţia sa la discuţii pe marginea bugetului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.