USR a organizat, miercuri, o acţiune de protest în contextul Congresului Partidului Popular European de la Bucureşti. Astfel, două maşini cu ecrane digitale au circulat prin Capitală, în zona în care Romexpo unde se desfăşoară Congresul PPE, pe care au fost afişate mesaje în română şi engleză precum „Vote for PPE, wins S&D / Votezi PNL, câştigă PSD”. Pe ecrane au rulat şi afişele USR cu liderul Cătălin Drulă şi mesajul ”Nu îi lăsa să îţi fure viitorul. Alege România modernă!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR le transmite reprezentanţilor PPE aflaţi în aceste zile la Bucureşti că ar trebui să clarifice cu cei din PNL cum au ajuns popularii europeni fraţi cu social-democraţii în România. Asistăm la un festival al absurdului, cei care vor vota cu PNL la europarlamentare vor trimite de fapt pesedişti la Bruxelles”, a declarat Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR şi purtător de cuvânt al USR, conform comunicatului de presă al partidului.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.