Premierul Ludovic Orban intenţionează să-l demită pe Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Traian Berbeceanu ar fi luat în calcul să fie înlocuitorul. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, pentru News.ro, că la nivelul MAI a dispus „o evaluare a activităţii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „Schimbarea unui prefect se face doar prin Hotărâre de Guvern. Confirm ca la nivelul MAI am dispus o evaluare a activitătii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”, a declarat Marcel Vela luni pentru News.ro.
UPDATE O variantă luată în considerare la Prefectura Capitalei ar fi Traian Berbeceanu, o intenţie pe care ar avea-o şeful Executivului ca acesta să fie numit, au adăugat sursele citate. Berbeceanu nu face parte din corpul Înalţilor funcţionari publici, ceea ce ar putea reprezenta o problemă în numirea acestuia. Numirea unui nou prefect al Capitalei se face prin hotărâre de Guvern. O şedinţă a Executivului ar putea avea loc joi, au mai spus sursele menţionate, pentru News.ro.
ŞTIREA INIŢIALĂ Potrivit surselor citate Gheorghe Cojanu va fi demis. Demiterea va fi făcută prin hotărâre de Guvern. 
Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. 
Luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti s-a reunit pentru a adopta măsuri, având în vedere că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este 3.19 cazuri la mia de locuitori. Prefectul nu a fost prezent la declaraţiile care au urmat şedinţei CMBSU.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.