Florin Roman a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat. El a adăugat că îl va chema în instanţă pe liderul USR Dacian Cioloş. Liderul USR Dacian Cioloş a declarat că Florin Roman nu este o victimă, ci „un exponent al clasei politice româneşti care a distrus ce avea România mai bun”. El a adăugat că nu este impresionat de faptul că Roman l-a ameninţat că îl dă în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dacian Cioloş: Florin Roman nu este o victimă. Ameninţarea cu tribunalul e şi ea ridicolă şi nu mă impresionează

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema şi atacul, dl Dacian Cioloş ne vedem în instanţa. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanţa sau comisie sa dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Aţi învins! Nu aţi reuşit sa ma acuzaţi de fapte penale, dar aţi dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcţia de ministru cu fruntea sus! Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman, miercuri pe Facebook.

Cu câteva minute înainte de demisia ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirma în briefingul de la Pallatul Victoria, despre situaţia lui Florin Roman, că ”demisia este un act unilateral” şi că premierul i-a cerut acestuia clarificări.

Întrebat dacă ministrul a răspuns solicitării prim-ministrului, Cărbunaru a răspuns: ”Înţeleg că mai are de oferit clarificări şi pentru situaţia prezentată astăzi”, referitor la informaţiile apărute în presă potrivit cărora Roman nu are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, aşa cum trecuse în CV.  

Dacian Cioloş i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, deoarece se dovedeşte a fi „un impostor mărunt”.

Premierul Nicolae Ciucă a aşteptat de la ministrul Florin Roman o clarificare privind acuzaţiile de plagiat şi ar putea lua o decizie în privinţa acestuia în funcţie de precizări, au transmis, marţi seară, surse guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat luni că USR îl cheamă în Parlament, la Ora Guvernului, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, acuzat că şi-a plagiat lucrarea de masterat.

„Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu, care a precizat că şi şeful statului trebuia să aibă un punct de vedere pe acest subiect, când l-a numit ministru.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.