Tensiunile dintre PNL şi PSD nu s-au estompat nici după ce liberalii au renunţat la varianta Florin Cîţu premier. Voci din PNL acuză că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, au declarat surse politice pentru News.ro. Florin Cîţu, în schimb, nu vrea să cedeze acest portofoliu. Rareş Bogdan i-a cerut lui Marcel Ciolacu să cedeze liberalilor măcar unul dintre ministerele Finanţelor sau Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, a cerut în negocieri atât MInisterul Finanţelor Publice, cât şi Transporturile.
 
”Marcel, dă măcar un minister, oricare”, i-ar fi spus Rareş Bogdan lui Marcel Ciolacu, potrivit surselor citate.
 
Dacă liberalii sunt de acord, de principiu, să preia Ministerul Justiţiei, un minister cerut şi de preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce PSD ar urma să ia celălalt minister avizator, Ministerul Finanţelor, preşedintele PNL, Florin Cîţu a insistat în negocieri să ceară portofoliul Finanţelor. El le-a transmis celor de la PSD că  s-a bătut pentru Finanţe cu toţi, inclusiv cu Ludovic Orban şi că nu renunţă la el. 
 
În condiţiile în care PSD ar urma să ia Finanţele şi SGG-ul, iar UDMR are Dezvoltarea, PNL ar putea să nu aibă în noul Executiv niciun minister de forţă pe partea de finanţe. 
 
Cîţu a mai transmis că nu e de acord cu măsurile sociale foarte generoase stabilite în programul de guvernare, pentru că afectează stabilitatea economiei, şi i-a cerut lui Nicolae Ciucă să fie mai ferm în negocieri. 
 
Potrivit surselor, Nicolae Ciucă, noul premier propus de PNL şi cel care a fost mandatat să conducă discuţiile, din partea liberalilor, a vorbit foarte puţin în timpul negocierilor de joi, şi doar pe partea socială. 
 
În acest moment, în PNL există o nemulţumire legată de faptul că Nicolae Ciucă nu are abilitatea politică de a controla aceste negocieri, în favoarea partidului, iar pe mâna lui se poate pierde mult, pentru că nu este om pollitic. Astfel, PNL ar putea rămâne, la împărţirea portofoliilor, doar cu ministerele dorite de preşedintele Klaus Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.