Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan solicită Guvernului ca la rectificarea bugetară din această toamnă să acorde minim 1% din PIB în plus pentru educaţie, argumentând că investiţia în educaţie, cercetare şi inovare este la cel mai scăzut nivel dintre toate ţările Uniunii şi avertizând că, dacă România nu va acorda 6% din PIB pentru educaţie până în 2025, peste 10 ani vom ajunge să pierdem anual 17 miliarde de euro, echivalentul a 7-9% din PIB-ul pe 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicit premierului Tudose şi şefului de facto al Guvernului, Liviu Dragnea, ca la rectificarea bugetară din această toamnă să acorde minim 1% din PIB în plus pentru educaţie. Să facă eforturi. Să strângă resursa! E principala investiţie care ne poate ridica în timp (...) Cum este posibil să intri în competiţie cu ţările UE când investiţia în educaţie, cercetare şi inovare este la cel mai scăzut nivel dintre toate ţările Uniunii?”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea atrage atenţia că, potrivit unui studiu UNICEF, dacă România nu va acorda 6% din PIB pentru educaţie până în 2025, peste 10 ani vom ajunge să pierdem anual 17 miliarde de euro, echivalentul a 7-9% din PIB-ul pe 2015.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Liderii PSD cântau şi trâmbiţau că sunt "mândri că sunt români”! Oare de acest record negativ, tot mândri sunt? (...) O ţară care nu investeşte în viitorul copiilor săi este o ţară care-şi condamnă cetăţenii la sărăcie şi umilinţe. Faptul că încă mai avem olimpici care ne reprezintă cu cinste în lume demonstrează două lucruri: 1. încă mai există o speranţă că şcoala românească poate renaşte şi 2. rezultatele se datorează exclusiv elevilor, părinţilor şi profesorilor - nu sistemului. Altfel, am avea rezultate generale mai bune la testele internaţionale”, mai precizează Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL face o comparaţie între România şi Luxemburg la capitolul fonduri alocate educaţiei şi arată că ţara noastră alocă de 19 ori mai puţin pentru educaţia unui copil faţă de cât primeşte un copil luxemburghez.

”Media cheltuielilor la nivelul UE este de 1400 de euro pe cap de locuitor, adică de peste cinci ori mai mult decât alocă România pentru elevii săi! România se situează pe ultimul loc în UE la procentul alocat din PIB pentru educaţie - doar 3,1%, în timp ce media UE este de aproximativ 5%”, a mai scris Raluca Turcan.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.