Deputatul PNL Raluca Turcan criticat luni, în cadrul dezbaterilor de la ”Ora Guvernului” din plenul Camerei, modul în care Executivul a gestionat economia şi i-a cerut lui Mihai Tudose să răspundă cu sinceritate şi respect celor îngrijoraţi, fără să facă referiri din argoul specific bălţilor Brăilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prezenţa premierului în Parlament stă sub semnul oficialului. Nu al băşcăliei. Astăzi aveţi obligaţia, domnule prim-ministru, să le spuneţi cu sinceritate şi respect celor îngrijoraţi, într-un limbaj civilizat, fără referiri din argoul specific bălţilor Brăilei, care sunt datele exacte ale execuţiei bugetare şi de ce investiţiile stagnează în toată ţara. Este un gest necesar, după seria de declaraţii şi decizii nefericite care au distrus orice brumă de predictibilitate în legătură cu politica fiscal-bugetară a Guvernului României”, a declarat Raluca Turcan în plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a acuzat PSD că programul de guvernare promovat în campanie nu a fost altceva decât o gogoaşă electorală livrată la televizor cu consecinţe grave pentru dezvoltarea economică a României.

”Aţi promis în cascadă, făra număr, fară limită, înşelând dorinţa firească de mai bine a oamenilor, iar factura - ajung acum să o plătească toţi românii. Şi cu fiecare zi care trece, creşteţi factura pentru români şi pentru companiile din România. Situaţia economică este ieşită din parametrii normali. Uitaţi-vă la datele de pe primele şase luni şi veţi vedea dimensiunea dezastrului - creşterea deficitului balanţei comerciale cu aproximativ 25%, existenţa unui deficit bugetar de 5,2 miliarde lei, deficit în creştere la fondul de pensii, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde lei faţă de ce v-aţi angajat, zero investiţii publice. Aţi tăiat investiţiile cu 10 miliarde de lei şi tot aveţi un deficit de 3 ori mai mare decât guvernul precedent”, a făcut Turcan un rezumat al situaţiei economice din perspectiva PNL.

Deputatul liberal l-a întrebat pe Mihai Tudose de ce a crescut acciza la combustibili în condiţiile în care până acum nu au fost construite autostrăzi din aceşti bani, i-a cerut să renunţe la contul separat pentru plata TVA şi să nu se atingă de Pilonul II de pensii.

”Percepţia românilor este că unica preocupare a partidului dumneavoastră este de a-i salva pe infractori şi de a stabili la nivel politic cine şi unde să se angajeze în sistemul public, ce companie merită să facă afaceri, sau ce companie trebuie închisă prin ameninţarea controalelor. Este o involuţie incredibilă a actului de guvernare, o revenire la practicile autoritare consacrate de PSD şi care au făcut atât de mult rău României”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a criticat militarizarea Institutului Cantacuzino, calitatea proastă a infrastructurii rutiere şi lipsa manualelor pentru elevii de clasa a V-a.

”Aşa cum merge această guvernare, fiecare lună în care PSD şi ALDE rămân la putere va însemna o îndatorare suplimentară a generaţiilor viitoare.Partea tragică este că dupa 10 ani de Uniune Europeană, circa 200.000 de tineri aleg să plece din România în fiecare an. Plecarea rămâne prima opţiune pentru enorm de mulţi tineri, iar ei ştiu că dumneavoastră, PSD şi ALDE, cu domnii Tăriceanu şi Dragnea, în esenţă nu faceţi decât să le amanetaţi viitorul. Aţi avut şansa de a alege dezvoltarea, dar aţi ales, din nefericire pentru noi toti, îndatorarea şi stagnarea”, a conchis Raluca Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.