Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a amânat nominalizarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru din cauză că propunerea făcută de PSD nu este o persoană cu un profil public ”mai conturat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dreptul constituţional al preşedintelui de a aface o analiză amănunţită asupra persoanei pe care o va desemna prim-ministru. Probabil dacă propunerea PSD ar fi fost o persoană cu un profil public mai conturat, decizia ar fi fost mai uşor de luat”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată dacă preşedintele ar putea refuza până la urmă nominalizarea lui Sevil Shhaideh, Turcan a spus că ”dreptul preşedintelui este foarte bine definit constituţional, aşa că această decizie îi aparţine”.

De asemenea, Raluca Turcan a fost întrebată dacă, în acest context al amânării nominalizării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, varianta unui premier de dreapta mai poate fi luată în calcul.

”Cred că am spus suficient, chiar nu doresc să mai comentez. Este un drept constituţional al preşedintelui României”, a fost răspunsul preşedintelui interimar al PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele, iar ”desemnarea va avea loc după Crăciun”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.