Preşedintele PNL, Raluca Turcan a declarat, luni, la Realitatea TV, că ar fi reprezentat ”o variantă sănătoasă” pentru şefia PNL şi după Congresul din 17 iunie, însă una care avea riscul ”să separe nişte energii”. Turcan a precizat că în zilele următoare va anunţa care este candidatul la preşedinţia PNL pe care îl va susţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că aş fi fost o variantă sănătoasă pentru PNL, însă în momentul de faţă o variantă care ar fi riscat să separe nişte energii pe care eu sper să le adunăm”, a declarat Raluca Turcan precizând că a comandat o analiză internă în urma căreia a reieşit că o candidatura a sa pentru un nou mandat de lider al partidului ar fi fost una cu şanse.

Turcan urmează să anunţe pe care dintre cei candidaţi înscrişi în cursă - Cristian Buşoi, Viorel Cataramă şi Ludovic Orban - îl va susţine la Congresul din 17 iunie. ”Voi sprijini unul dintre candidaţi. Nu am decis încă, voi anunţa în câteva zile”, a spus Turcan adăugând că ea va candida pentru unul din posturile de prim-vicepreşedinte PNL.

Actualul lider al liberalilor a spus că nu s-a grăbit să-şi declare sprijinul pentru unul dintre candidaţi întrucât a vrut să vadă care sunt ideile lor pentru viitorul partidului şi care sunt oamenii care îi susţin.

Raluca Turcan a afirmat că îşi doreşte ca în viitoarea conducere să se regăsească oameni dispuşi să sancţioneze consecvent şi constant derapajele guvernării PSD, în condiţiile în care până acum au fost destul de puţini cei care au făcut-o. ”De multe ori m-am simţit singură şi mi-aş fi dorit ca PNL să iasă pe mai multe voci. Sper ca după alegerile interne să vină mai mulţi care să asigure această misiune a PNL de a sancţiona PSD-ul (...) A lipsit spiritul, motivaţia de a sancţiona pe unii care au câştigat alegerile atât de detaşat. Poate că unii au avut reţineri din bună credinţă, poate au fost şi complicităţi. E greu de spus. Cert este că în PNL puteau fi mai multe voci care să sancţioneze PSD şi în această perioadă în care am asigurat preşedinţia PNL”, a apreciat Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.