Ministrul Culturii Raluca Turcan a declarat că Alianţa Dreptei Unite formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei este „Alianţa Neputinţei”, deoarece a fost gândită „să salveze cariera politică a politicienilor celor trei partide”, nu pentru a veni cu o ofertă serioasă în faţa românilor. „Dublele standarde pe care le practică liderii acestor partide, inclusiv în materie de corupţie, lipsa de experienţă administrativă, fundamentele ideologice contradictorii, care deja creează tensiuni la nivelul activelor celor trei formaţiuni, sunt argumente care arată că şi această parte a Opoziţiei este inadecvată pentru România”, a mai precizat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Opoziţia politică este reprezentată de Alianţa Neputinţei, formată din USR, PMP şi FD. Spun a Neputinţei, pentru că această Alianţă a fost gândită să salveze cariera politică a politicienilor celor trei partide, nu pentru a veni cu o ofertă serioasă în faţa românilor. Dar mai este o Alianţă a Neputinţei şi pentru că partidele care o compun, inclusiv USR, au arătat nepricepere, atunci când s-au aflat la guvernare, în gestionarea proiectelor mari pentru ţară. Iar acum aceste partide vin şi dau lecţii”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Sibiu.

Ea a mai spus că „dublele standarde pe care le practică liderii acestor partide, inclusiv în materie de corupţie, lipsa de experienţă administrativă, fundamentele ideologice contradictorii, care deja creează tensiuni la nivelul activelor celor trei formaţiuni, sunt argumente care arată că şi această parte a Opoziţiei este inadecvată pentru România”.

„Dacă extremismul este periculos pentru agenda sa, Alianţa Neputinţei este periculoasă pentru lipsa ei. Şi unii, şi ceilalţi ar face rău României. De aceea, şi aici, la Sibiu, şi in România, această opoziţie trebuie ţinută cât mai mult în opoziţie! Atat alianţa neputinţei, cât şi cea otrăvită a extremismul vor aduce in fata oamenilor scandaluri, atacuri, insulte, tot ce e mai urat. Pentru că altceva nu au ce oferi: nici proiecte, nici soluţii alternative reale, aplicabile. Doar insulte şi acuzaţii!”, a conchis Turcan.

Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei şi-a lansat duminică lista comună de candidaţi la alegerile europarlamentare într-un eveniment comun. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.