Prim-ministrul Mihai Tudose i-a criticat joi pe iniţiatorii moţiunii de cenzură pentru că au vorbit despre haosul din Educaţie, susţinând că 2017 a fost primul an din ultimii mulţi ani când manualele şcolare au fost la timp, la începutul şcolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi vorbit despre haosul din Educaţie. Vă reamintesc că acesta e primul an din mulţi ultimi ani  când manualele şcolare au fost la timp, la începutul şcolii. Nu au mai învăţat după fiţuici, ca pe vremea dumneavoastră. În al doilea rând, am  finalizat construcţia a 46 de grădiniţe, 24 de şcoli. Ăla de clasa a cincea (manualul - n. red.), pentru dumneavoastră vi-l dăm personal. Dacă acolo sunteţi, e în regulă”, a declarat Mihai Tudose în plenul Parlamentului.

El a mai spus că s-au făcut ”progrese semnificative” în ceea ce priveşte învăţământul dual, unde Guvernul a reuşit să finalizeze perste 100 de clase.

”Tot în moţiunea dumneavoastră am citit ceva foarte grav, anume că Educaţia ar fi în declin şi că elevii nu ar avea manuale. În lumea dumneavoastră nu erau manuale. Diferenţa anul acesta faţă de anul trecut: anul trecut s-au cheltuit pe manuale şi pe acele suplimente 700 de milioane de lei. Anul acesta s-au asigurat toate manualele cu 40 de milioane de lei. Poate mai puneţi nişte întrebări despre unde şi cine a cheltuit banii respectivi”, a mai spus şeful Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.