Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că parlamentarii PMP au fost nemulţumiţi, nu pentru că nu au primit portofolii în Guvern, în condiţiile în care erau dispuşi ”să-şi asume riscurile guvernării alături de PNL”, ci i-a nemulţumit schimbarea de poziţie a premierului desemnat Ludovic Orban după ce Călin Popescu Tăriceanu, ”unul din marii luptători pentru implementarea programului Dragnea”, a respins intrarea PMP la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Ludovic Orban s-a dus la grupurile PMP şi le-a spus: «Vreau să guvernăm liberali cu PMP». «În regulă», i s-a spus, «suntem gata!» Şi aveau şi cu cine. Pe urmă a venit domnul Tăriceanu care a spus «fără PMP». În acel moment toţi au spus: «Mă frate, dar guvernul ăsta va fi condus de domnul Tăriceanu sau de domnul Ludovic Orban?». Punctul de vedere exprimat de ei nu a fost «ne pare rău că nu ne face miniştri, ci că s-a schimbat punctul de vedere la cererea lui Tăriceanu». (...) Pe ei nu i-a deranjat UDMR-ul, i-a deranjat Tăriceanu (...) unul din marii luptători pentru implementarea programului Dragnea”, a spus Traian Băsescu, joi seară, la B1 TV.

Acesta a arătat că ”răspunsul politic corect este unul singur: «Ok, mergeţi cu ei»!”

Acesta a arătat că ”PMP-ul a fost dispus să împartă cu PNL-ul riscurile acestei guvernări”, dar că membrii PMP au fost deranjaţi de faptul că schimbarea s-a făcut la cererea liderului ALDE, despre care Băsescu a spus că membrii PMP îl numesc ”slugoiul de serviciu”.

”Eu sunt convins că până la urmă le trece furia şi vor şti să răspundă unui comandament, acela ca ţara să aibă un Guvern”, a concluzionat Traian Băsescu.

"Eu vreau să anticipez o decizie a Consiliului Naţional (...), dar eu ştiu acest partid, în mod categoric nu va lua o decizie antinaţională, va lua o decizie în folosul ţării", a adăugat Băsescu.

Referitor la persoanele propuse pentru a face parte din Guvern, Băsescu a spus: ”Lucian Bode cred că e o soluţie bună. Cătălin Predoiu şi el e o soluţie bună, în mod categoric. Este bine că a fost reactivat din punct de vedere politic pentru că el poate privi cu luciditate şi, sper eu, fără spaime legate de Bruxelles sau de cei de pe aici în modificarea legislaţiei care vizează justiţia, dacă va fi nevoie”.

În ceea ce priveşte nominalizarea generalului Nicolae Ciucă pentru MApN, Băsescu consideră că ”generalul trebuie să rămână general” şi se întreabă ”ce caută un general cu patru stele acoperit de glorie pe fronturile din Irak şi Afganistan”.

”Nu înţeleg intrarea în politică pentru nimic în lume, într-o situaţie extrem de fragilă, ca general, mă aşteptam să ia decizii în situaţii solide, nu în situaţii fragile”, a adăugat Traian Băsescu.

Băsescu a catalogat guvernul propus de Orban drept "un guvern mult mai bun din punct de vedere al calificării oamenilor", spunând că se vede că oamenii "nu au fost extraşi pe criteiri clientelare", concluzionând că executivul propus de Orban "are toate premisele să reuşească".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.