Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri la Parlament că modificările la legile Justiţiei propuse de Tudorel Toader sunt menite a consolida sistemul judiciar, susţinând că în acest în România nu există stat de drept, ci o serie de relaţii oculte care au pus între paranteze puterea legitimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginăm că exsita în Justiţia română, de fapt avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit că fiind stat de drept, ci un stat în care relaţii oculte de putere au functionat şi au pus între paranteze puterea legitimă, puterea democratică şi votul cetăţenilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a susţinut că ”sistemul de putere ocultă” a fost devoalat şi s-au văzut persoanele care exercitau în mod nelegitim puterea în statul român, fără a face însă precizări suplimentare.

”Modificările pe care le propune ministrul Justiţiei sunt menite a consolida Justiţia, a consolida statutul magistraţilor şi cred că ele trebuie discutate cu argumente juridice în primul rând, nu politice şi de factură emoţională şi cred că această dezbatere care există în momentul de faţă în spaţiul public este extrem de utilă”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului consideră criticile la adresa modificărilor propuse de Tudorel Toader drept încercări disperate ale unora de a se menţine la putere.

”Văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghii de putere în mod nelegitim de a-şi păstra poziţiile şi cu acest lucru, evident, nu pot să fiu de acord şi nu vom fi de acord, dar sigur că în momentul de faţă, datoria noastră este să observăm ceea ce se întâmplă în spaţiul public, să luăm notă, să tragem învăţămintele şi sigur va veni momentul în care dezbaterile vor trece la Parlament şi atunci veţi avea acces la părerile tuturor în ceea ce priveşte propunerile concrete care sigur că sunt agreate de unii şi criticate de alţii. Credeţi că ar fi fost normal să fie unanimitate? Nu. Numai că acest moment este un moment al adevărului în care foarte mulţi îşi devoalează poziţia şi rolul nefast pe care l-au jucat în societatea românească”, a conchis Călin popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.